5. festival snimateljskih ostvarenja 18-21. novembra u KCNS

16/11/2020

5. festival snimateljskih ostvarenja 18-21. novembra 2020.

Peti festival snimateljskih osvarenja Slika u pokretu biće održan od 18. do 21. novembra 2020. u Muzeju jugoslovenske kinoteke u Beogradu i u Kulturnom centru Novog Sada.

Nastao je u organizaciji Srpske asocijacije snimatelja (S.A.S.) sa idejom da predstavi rad direktora fotografije na filmu, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture uz podršku Jugoslovenske kinoteke, Filmskog centra Srbije i Kulturnog centra Novog Sada. Direktor festivala je Predrag Bambić, direktor fotografije i predsednik S.A.S.

Na festivalu se dodeljuju dve nagrade: Nagrada za inovativnost u vizuelnom pristupu filmskoj fotografiji i Nagrada za najbolji snimateljski rad, koje će dodeliti ovogodišnji tročlani žiri u sastavu: Jacek Laskus – filmski snimatelj iz Poljske, snimatelj Dušan Joksimović i snimatelj Mario Sablić iz Hrvatske.

U takmičarskom delu programa biće prikazano osam igranih filmova iz prošlogodišnje i ovogodišnje produkcije koje je selektor Miodrag Miša Milošević pažljivo odabrao vodeći se vizuelnim dostignućima direktora fotografije koji su uspeli da u toku čitavog filma postignu vizuelno jedinstvo slike.

Filmovi će u Novom Sadu, zbog mera Vlade Republike Srbije u borbi protiv pandemije korona virusa, biti prikazani u 17 i 19 sati. Ulaz je besplatan, sa maksimalnim brojem od 40 posetilaca u sali, uz poštovanje svih antiepidemioloških mera. Festival Slika u pokretu se od sledeće godine seli u Novi Sad.

Filmove sa 5. festival snimateljskih ostvarenja možete naći OVDE.

Svoju besplatnu ulaznicu možete da preuzmete od 17. do 21. novembra na blagajni Kulturnog centra Novog Sada od 16.00 do 19.00 časova.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja