5. фестивал сниматељских остварења 18-21. новембра у КЦНС

16/11/2020

5. фестивал сниматељских остварења 18-21. новембра 2020.

Пети фестивал сниматељских осварења Слика у покрету биће одржан од 18. до 21. новембра 2020. у Музеју југословенске кинотеке у Београду и у Културном центру Новог Сада.

Настао је у организацији Српске асоцијације сниматеља (С.А.С.) са идејом да представи рад директора фотографије на филму, а одржава се под покровитељством Министарства културе уз подршку Југословенске кинотеке, Филмског центра Србије и Културног центра Новог Сада. Директор фестивала је Предраг Бамбић, директор фотографије и председник С.А.С.

На фестивалу се додељују две награде: Награда за иновативност у визуелном приступу филмској фотографији и Награда за најбољи сниматељски рад, које ће доделити овогодишњи трочлани жири у саставу: Јацек Ласкус – филмски сниматељ из Пољске, сниматељ Душан Јоксимовић и сниматељ Марио Саблић из Хрватске.

У такмичарском делу програма биће приказано осам играних филмова из прошлогодишње и овогодишње продукције које је селектор Миодраг Миша Милошевић пажљиво одабрао водећи се визуелним достигнућима директора фотографије који су успели да у току читавог филма постигну визуелно јединство слике.

Филмови ће у Новом Саду, због мера Владе Републике Србије у борби против пандемије корона вируса, бити приказани у 17 и 19 сати. Улаз је бесплатан, са максималним бројем од 40 посетилаца у сали, уз поштовање свих антиепидемиолошких мера. Фестивал Слика у покрету се од следеће године сели у Нови Сад.

Филмове са 5. фестивал сниматељских остварења можете наћи ОВДЕ.

Своју бесплатну улазницу можете да преузмете од 17. до 21. новембра на благајни Културног центра Новог Сада од 16.00 до 19.00 часова.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања