Политика приватности

Политика о заштити приватности и кукијима

 

Опште

 

Културни центар Новог Сада (у даљем тексту КЦНС) контролише обраду свих личних података који се прикупљају на вебсајту. КЦНС поштује вашу приватност и усаглашени смо са уредбама важећег Закона о заштити података о личности Републике Србије.

КЦНС не прикупља и не обрађује личне податке кроз кукије које поставља. Изузетно, у случају потреба о којима ће корисник бити обавештен и за које ће корисник дати сагласност, КЦНС ће обрађивати личне податке које корисник својевољно оставља, путем регистровања на вебсајт због неке услуге коју вебсајт пружа. Ове информације могу да укључују корисниково име и презиме, е-маил адресу, датум рођења и државу пребивалишта. У зависности од програма и услуге на коју се корисник пријављује, потребно је оставити још неке додатне податке специфичне за ту радионицу, конкурс или регистрацију на коју се корисник добровољно пријављује.

 

Коментари

 

Када посетиоци оставе коментаре на вебсајту, скупљамо податке приказане у обрасцу за коментаре као и IP адресу посетиоца и user agent његовог браузера за помоћ у откривању спам коментара.

Анонимизована ниска направљена од ваше адресе е-поште (такође названа и хеш) може бити достављена услузи Gravatar да би се видело да ли је користите Gravatar. Политика приватности услуге Gravatar је доступна овде: https://automattic.com/privacy/. Након одобрења вашег коментара, ваша слика профила је видљива јавности у смислу вашег коментара.

 

Угнежђени садржај са других веб места

 

Чланци на овом веб месту могу да садрже угнежђени садржај (нпр. видео снимке, слике, чланке, итд). Угнежђени садржај са других веб места се понаша на потпуно исти начин као да је ваш посетилац посетио друго веб место.

Та веб места могу да прикупе податке о вама, користе колачиће, угнезде додатно праћење од стране треће стране и надгледају вашу интеракцију са тим угнежђеним садржајем, укључујући праћење ваше интеракције са угнежђеним садржајем уколико имате налог и пријављени сте на то веб место.

 

Пренос, чување и обрада података

 

Пренос, чување и обрада података прикупљених путем овог вебсајта обезбеђени су путем стандардних и уобичајних техничких мера. КЦНС може уз Вашу сагласност проследити Ваше личне податке компанијама и удружењима које послују у оквиру КЦНС или трећим лицима у случају обављања неке од услуга коју сте ви тражили, а те стране ће обрађивати ваше личне податке у складу са упутствима.

 

Приступ, исправке или уклањање садржаја

 

У било које време можете да захтевате да КЦНС обезбеди приступ вашим личним подацима које смо прикупили. Такође, можете да захтевате да КЦНС исправи или обрише личне податке. Молимо вас да пошаљете е-маил на [email protected] у случају да имате било каква питања и захтеве у вези са личним подацима.

Ова Политика о заштити приватности и кукијима може бити измењена или допуњена. Наведене промене ће ступати на снагу одмах након објављивања измењене и допуњене Политике о заштити приватности и кукијима. Кориснци вебсајта се саветују да редовно читају Политику о заштити приватности и кукијима због могућих измена.

 

Политика кукија

 

Вебсајт Културног центра Новог Сада (kcns.org.rs) користи кукије. Кукији су мале текстуалне датотеке које вебсајт чува на вашем рачунару.

 

Кукији који се користе на вебсајту

 

Овај вебсајт корити кукије у следеће сврхе:

Фукционални кукији: кукији који се користе како би се унапредила приступачност вебсајта корисницима. На пример, куки се поставља како би алати за чување информација радили ефикасније. Функционални кукији вебсајта које КЦНС чува на вашем компјутеру остају валидни само током вашег боравка на сајту.

Аналитички кукији: КЦНС користи кукије сервиса Google Analytics у сврхе анализирања начина на који посетиоци користе вебсајт. КЦНС онда може да унапређује вебсајт. Google Analytics само обрађује податке које добија путем вебсајта на анониман начин. Молимо вас да посетите google.com/analytics за више информација о Google Analytics.

Кукији трећих лица: вебсајт дозвољава употребу кукија додатних програма (plug-in) за друштвене мреже неколико различитих трећих лица. Ово омогућава да корисник дели садржај вебсајта на одређеним друштваним мрежама. Употреба података које трећа лица прикупе путем ових plugin-ова за друштвене мреже под контролом је искључиво тих трећих лица јер КЦНС не може да чита те кукије (нити ова лица могу да читају кукије КЦНС). За више информација о кукијима трећих лица, молимо вас да прочитате политике тих трећих лица у вези са заштитом приватности и кукијима.

 

Мењање подешавања

 

Мењањем подешавања на свом веб браузеру можете подесити да добијете обавештење уколико се неки куки сачува на вашем компјутеру. Мењањем подешавања, можете такође да подесите да ваш браузер не прихвата кукије са овог вебсајта. Међутим, уколико ваш бразуер не прихвата кукије са овог вебсајта, можда нећете моћи да приступите свим деловима вебсајта.


Контакт

 

Молимо вас да пошаљете е-маил на [email protected] уколико имате било каква питања у вези са употребом кукија на овом вебсајту.