event_note Serija mesečnih tribina i predavanja
31.01.2013 access_time 19 časova

Serija mesečnih predavanja PSIHOPOLIS – LJUBAV IZMEĐU LITERATURE I PSIHOTERAPIJE

event_note Serija mesečnih tribina i predavanja
31.01.2013 access_time 19 časova

Serija mesečnih predavanja PSIHOPOLIS – LJUBAV IZMEĐU LITERATURE I PSIHOTERAPIJE

PSIHOPOLIS

U KULTURNOM CENTRU NOVOG SADA 

LJUBAV IZMEĐU LITERATURE I PSIHOTERAPIJE

*Moć ljubavi u knjigama Ivane Kuzmanović

Predstavljanje knjige:

IVANA KUZMANOVIĆ

U IME LJUBAVI

(Laguna, 2012) 

O autorki:

Ivana Kuzmanović rođena je 1966. godine u Beogradu.

Prvi roman „Lemurova ljubav” (2007) doneo joj je brojnu čitalačku publiku i opredelio je da, iako diplomirani pravnik, nastavi da piše. Uzbudljiva i neobična iskustva iz perioda bavljenja muzikom, putovanja po svetu, kao i godine intenzivnog rada na sebi, autorka je opisala u mahom autobiografskim romanima: „Manje od tri“, „Amor Porteñopreljuba“ i „U ime ljubavi“. Studija o ljubavi, „Od kada sam se zavolela – VOLIM”, doživela je osamnaest izdanja i dobila priznanje Hit libris kao jedna od deset najčitanijih knjiga u 2011. godini. Smatrajući da je ljubav najvažnija tema u životu svakog bića,

Ivana Kuzmanović je pokrenula Susrete po meri srca, razgovore o ljubavi, na kojima se već više od dve godine okupljaju iskreni tragaoci za ovim blagom. Savetnik je za život i lični razvoj, a odnedavno i srećna majka osmomesečnog sina Filipa kojeg je, ne gubeći veru ni časa, rodila u svojoj 46. godini.

 

O knjizi:

Roman U ime ljubavi (Laguna, 2012.) još jedno je od Ivaninih dela koja blagotvorno deluju na dušu čitaoca, pokrećući ga u pravcu ljubavi, pozivajući ga da potraži odgovore na goruća pitanja svoga srca.

Junaci ovog romana nasledili su bol i emocionalne ožiljke od svojih roditelja. Postali su ili žrtve ili dželati. Nedostatak ljubavi i nerazumevanja gurnuli su ih na periferiju života, u bolest, izolaciju, destrukciju, tugu… Kada ih je patnja potpuno zarobila, trgnuli su se i otkrili da, ma koliko se osećali nevoljenim i gde god se nalazili, promena je moguća, a iskorak iz đavoljeg kruga dostupan.

Sreća je pitanje odluke – poručuje autorka – i zato poneko zauvek ostane u krugu ponavljanja, a neko se osmeli i iskorači“. O tome kako svest sazreva, na koji način se razvija i na kakve teškoće nailazi, saznajemo iz romansirano prikazanih iskustava i praktičnih uputstava.

Ovo je knjiga o buđenju, o samospoznaji i novim pogledima na stare pojmove, kao i drugačijim načinima za rešavanje svakodnevnih životnih teškoća.

 

Posle tribine autorka će potpisivati svoje knjige, a posetioci će ove, kao i knjige Psihopolisa moći kupiti po promotivnim cenama!

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja