“Психополис” у Културном центру Новог Сада

01/02/2013

У оквиру изузетно посећене серије предавања „Психополис – љубав између литературе и психотерапије” у Културном центру Новог Сада, психотерапеут др Зоран Миливојевић угостио је списатејицу Ивану Кузмановић, која је том приликом новосадској публици представила књигу “У име љубави” чији је издавач “Лагуна” из Београда. 

Кузмановићева је навела да су јој радови и дела професора Миливојевића “помогла да открије значење, смисао и природу љубави”, као и да се у новој књизи бави “наследном љубави” и начину на који појединци траже срећу.
Срећа је питање одлуке и зато понеко заувек остане у кругу понављања, а неко се осмели и искорачи – рекла је Кузмановићева и додала да постоји озбиљна разлика између “заљубљености, која се базира на лажној пројекцији партнера као савршене особе и истинске љубави”, као и да “човек не може да ужива у љубави ако пре свега не воли себе”.

Са овом констатацијом, сложио се и др Зоран Миливојевић који је истакао да “заљубљеност, услед погрешног тумачења, није први корак ка срећи, већ први корак ка разочарењу”. Он је такође истакао да су љубав и заљубљеност у данашњој цивилизацији идеализовани и постављени на погрешан начин, понајвише захвајујући литератури и кинематографији.

-Многи истичу негативан утицај Холивуда због насилних филмова. Међутим, моје мишљење је да су већу штету друштву причинили љубавни филмови и поруке и стандарди које они доносе и постављају – рекао је Миливојевић.
Иначе, Ивана Кузмановић је први роман „Лемурова љубав“ објавила 2007. године, да би потом написала, како каже, аутобиограска дела „Мање од три“, „Амор Портено – прељуба“ и у „Име љубави“. Њена студија „Од када сам се заволела – ВОЛИМ“ објављена је у чак осамнаест издања и добила награду Хит либрис као једна од десет најчитанијих књига у 2011. години.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BvRMPmUCltc[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања