event_note Серија месечних трибина и предавања
31.01.2013 access_time 19 часова

Серија месечних предавања ПСИХОПОЛИС – ЉУБАВ ИЗМЕЂУ ЛИТЕРАТУРЕ И ПСИХОТЕРАПИЈЕ

event_note Серија месечних трибина и предавања
31.01.2013 access_time 19 часова

Серија месечних предавања ПСИХОПОЛИС – ЉУБАВ ИЗМЕЂУ ЛИТЕРАТУРЕ И ПСИХОТЕРАПИЈЕ

PSIHOPOLIS

У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ НОВОГ САДА 

ЉУБАВ ИЗМЕЂУ ЛИТЕРАТУРЕ И ПСИХОТЕРАПИЈЕ

*Моћ љубави у књигама Иване Кузмановић

Представљање књиге:

ИВАНА КУЗМАНОВИЋ

У ИМЕ ЉУБАВИ

(Лагуна, 2012) 

О ауторки:

Ивана Кузмановић рођена је 1966. године у Београду.

Први роман „Лемурова љубав” (2007) донео јој је бројну читалачку публику и определио је да, иако дипломирани правник, настави да пише. Узбудљива и необична искуства из периода бављења музиком, путовања по свету, као и године интензивног рада на себи, ауторка је описала у махом аутобиографским романима: „Мање од три“, „Amor Porteñoпрељуба“ и „У име љубави“. Студија о љубави, „Од када сам се заволела – ВОЛИМ”, доживела је осамнаест издања и добила признање Хит либрис као једна од десет најчитанијих књига у 2011. години. Сматрајући да је љубав најважнија тема у животу сваког бића,

Ивана Кузмановић је покренула Сусрете по мери срца, разговоре о љубави, на којима се већ више од две године окупљају искрени трагаоци за овим благом. Саветник је за живот и лични развој, а однедавно и срећна мајка осмомесечног сина Филипа којег је, не губећи веру ни часа, родила у својој 46. години.

 

О књизи:

Роман У име љубави (Лагуна, 2012.) још једно је од Иваниних дела која благотворно делују на душу читаоца, покрећући га у правцу љубави, позивајући га да потражи одговоре на горућа питања свога срца.

Јунаци овог романа наследили су бол и емоционалне ожиљке од својих родитеља. Постали су или жртве или џелати. Недостатак љубави и неразумевања гурнули су их на периферију живота, у болест, изолацију, деструкцију, тугу… Када их је патња потпуно заробила, тргнули су се и открили да, ма колико се осећали невољеним и где год се налазили, промена је могућа, а искорак из ђавољег круга доступан.

Срећа је питање одлуке – поручује ауторка – и зато понеко заувек остане у кругу понављања, а неко се осмели и искорачи“. О томе како свест сазрева, на који начин се развија и на какве тешкоће наилази, сазнајемо из романсирано приказаних искустава и практичних упутстава.

Ово је књига о буђењу, о самоспознаји и новим погледима на старе појмове, као и другачијим начинима за решавање свакодневних животних тешкоћа.

 

После трибине ауторка ће потписивати своје књиге, а посетиоци ће ове, као и књиге Психополиса моћи купити по промотивним ценама!

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања