Зелена дебата – Треће доба у Новом Саду

21/11/2016

Зелена дебата – Треће доба у Новом Саду биће одржана у среду 23. новембра са почетком у 18 часова на „Трибини младих“. Учесници дебате су: проф. емер. др Бранка Лазић, проф. др Драган Коковић, Никола Новаковић адвокат-пензионер. Аутор и модератор – Данило Копривица.

Зелена дебата је форма сусретања стручне и упућене лаичке јавности, институционалних и ванинституционалних заинтересованих страна, на теме из области културе урбаног живљења.

trece-doba-kcns-sajt

Фантастичне су вести да је Нови Сад изабран за Омладинску престоницу Европе 2019. и Културну престоницу Европе 2021. године.  Престижне титуле доживљавамо као заслужен избор  јер наш град је административни, трговачки и што је најважније, значајан универзитетски центар. Он је и успешан домаћин великих фестивала. Саобраћајне гужве, бучни ватромети, громогласна музика и десетине хиљада  посетилаца,  говоре да је Нови Сад град младих, град који има велику будућност.

Ипак, Нови Сад је и град  људи у трећем добу. Њих је све више а простора за њихово квалитетно живљење, рекло би се, да је све мање. Да ли постоји примењива стратегија или барем акциони планови који третирају питања њихових потреба и права? Политика старења, активно старење, градови прилагођени старости, нису само теоријски појмови из литературе, већ и концепти на којима почивају примери позитивне европске праксе.

На крају, као и увек, биће упућени јавни захтеви и предлози надлежнима, са циљем да се утиче на одлуке на локалном нивоу али и на законска решења, којима се преузима одговорност за свеукупан одрживи развој друштвене заједнице.

     Упознајемо се,  дебатујемо, умрежавамо идеје и снагу и премрежавамо Нови Сад на новој сесији Зелене дебате.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања