Вече поезије „Нови таласˮ

20/09/2017

Вече поезије посвећено домаћем рефлексу светског музичког правца „Нови талас” , биће одржано у Клубу „Трибина младих” Културног центра Новог Сада, 20. 9. у 20 часова.

Чувена рецитаторска дружина „Међу нама“ интерпретираће стихове легендарних југословенских бендова који су обележили музико – поетички ток „Новог таласа“. Оно што представља ексклузиву и иновацију јесте концепт извођења вечери који се заснива на говорењу стихова чувених аутора као књижевних поетских текстова, чији ће значај и вредност у савременој књижевној перцепцији тумачити књижевна критичарка Фата Егановић.

Показаћемо како стихови Милана Младеновића, Џонија Штулића, Дарка Рундека и других чувених аутора нису остали само у музичком дискурсу који им је „матични“ већ су га својим високо уметничким доменом „надрасли“ тако што су постали релевантни и легитимни за књижевно тумачење и изучавање. Још један значај овог догађаја (поред прилике да уживате у стиховима легендарних аутора праћених својственом инструменталном пратњом), налази се у томе што о стиховима, условно речено „Новог таласа“, говори заиста нова и млада генерација која можда има другачији поглед и приступ овој уметничкој и књижевној заоставштини нашег рокенрола.

Позивамо све љубитеље добре поезије да нам се придруже на овом аутентичном културном и уметничком догађају где ће имати прилике да чују стихове група: Азра, Хаустор, Шарло акробата, ЕКВ, La strada, Идоли, Електрични оргазам, Videosex и других.

Ми вас очекујемо, а ви очекујте нешто сасвим неочекивано.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања