Tragom Mocarta

08/05/2015

Kulturni centar u epicentru kulture

Svečana sala Gradske kuće, u kojoj su ovaj put nastupile Radoslava Vorgić Žuržovan i Maja Grujić, bila je doslovno mala da primi sve poklonike prefinjene i sofisticirane klasicne muzike. Ovo je ujedno bio i sjajan način, da se pokaže i dokaže, kako intelektualna elita nije ostala ravnodušna na performans dostojan svakog poštovanja.

Muzička redakcija Kulturnog centra Novog Sada nastavila je tradiciju besplatnih koncerta u okviru ciklusa „Paviljon muzike“, te Novosađanima priredila celovečernje uživanje. Od samog početka koncerta, umetnice su plenile svojim talentom i nizale dela Purcela, Hendla, Šuberta, Vofla, Mocarta, Despića, Rodriga. Sopran, Radoslava Vorgić Žuržovan, rekla je da ovakvi koncerti znače mladim umetnicima, jer se publika upoznaje sa njihovim radom, ali i oni sami dobijaju mogućnost za nastup u javnosti. Publika je svoje zadovoljstvo pokazala već na početku, nagradivši dve umetnice velikim i snažnim aplauzom.

Dve izuzetno talentovane umetnice, osim svojim muzičkim umećem, Novosađane su oduševile specifičnim programom. – Repertoar je bio raznovrstan, pa je publika imala priliku da čuje kompozicije od 17.veka pa sve do modernih. Kompozicije koje su se danas čule nisu često izvođene na našim prostorima, pa je tako i koncertna arija od Mocarta izvedena po prvi put. – rekla je Radoslava Vorgić Žužovan.

 Ovim događajem Kulturni centar je još jednom pokazao, da vrhunski virtuozi uvek mogu računati na njegovu bezrezervnu podrsku. Takođe smo uvereni i iskreno se nadamo, da ćemo ovim primerom, a uz nesebične vlastite napore, otvoriti nova vrata mladim autorima.

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja