Трагом Моцарта

08/05/2015

Културни центар у епицентру културе

Свечана сала Градске куће, у којој су овај пут наступиле Радослава Воргић Журжован и Маја Грујић, била је дословно мала да прими све поклонике префињене и софистициране класицне музике. Ово је уједно био и сјајан начин, да се покаже и докаже, како интелектуална елита није остала равнодушна на перформанс достојан сваког поштовања.

Музичка редакција Културног центра Новог Сада наставила је традицију бесплатних концерта у оквиру циклуса „Павиљон музике“, те Новосађанима приредила целовечерње уживање. Од самог почетка концерта, уметнице су плениле својим талентом и низале дела Пурцела, Хендла, Шуберта, Вофла, Моцарта, Деспића, Родрига. Сопран, Радослава Воргић Журжован, рекла је да овакви концерти значе младим уметницима, јер се публика упознаје са њиховим радом, али и они сами добијају могућност за наступ у јавности. Публика је своје задовољство показала већ на почетку, наградивши две уметнице великим и снажним аплаузом.

Две изузетно талентоване уметнице, осим својим музичким умећем, Новосађане су одушевиле специфичним програмом. – Репертоар је био разноврстан, па је публика имала прилику да чује композиције од 17.века па све до модерних. Композиције које су се данас чуле нису често извођене на нашим просторима, па је тако и концертна арија од Моцарта изведена по први пут. – рекла је Радослава Воргић Жужован.

 Овим догађајем Културни центар је још једном показао, да врхунски виртуози увек могу рачунати на његову безрезервну подрску. Такође смо уверени и искрено се надамо, да ћемо овим примером, а уз несебичне властите напоре, отворити нова врата младим ауторима.

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања