Сензибилне Нијансе воде у Културном центру

04/07/2015

Изложба фотографија Биљане Веселиновић

Изложба фотографија Биљане Веселиновић под називом Нијансе воде отворена је на Трибини младих новосадског Културног центра. Изложене фотографије, које уједно представљају најрепрезентативнији избор из једног много ширег опуса, заинтересовани суграђани ће моћи да погледају све до 16. јула ове године.

Серија фотографија Нијансе воде за примарни циљ има одгонетање сложених односа између човека и космоса. Вода по старом веровању симболизује неумитне промене, непредвидиви ток живота, али и стару жељу за вечитим новитетима и изазовима. Обједињујући у себи универзалну силу, довољно је снажна да у корелацији са нашим сензибилитетом створи непролазна уметничка дела. Поред тога, преламање светлости на води пружа могућност да се увиде нијансе које теку, појављују се, нестају и чине свет толико разноликим, визуелно богатим и испуњеним.

Ова серија фотографија је настала прошле године. Иначе фотографијом воде се бавим дужи низ година, и то је сада већ један озбиљан сегмент моје каријере. Када сам прелазила са посматрања човека и природе, на посматрање својих унутрашњих рефлексија, одлучила сам се за фотографију воде верујући да ћу кроз њену комплексност најтачније изразити властите тежње. Ово је моја прва самостална изложба, али сам учествовала са својим радовима и у галеријама које се налазе у Јапану и Бечу. Надам се да ћу у својим фотографијама, као и у самом сликарству и убудуће бити у стању да издвојим тај толико неухватљиви тренутак пролазности и вечности. Што је уједно и највећи изазов за сваког уметника – истакла је Биљана Веселиновић.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања