Саопштење директора Културног центра Новог Сада: „Политици није место у Америчком кутку!“

27/01/2017

Политици није место у Америчком кутку!

Културни центар Новог Сада не стоји иза трибине која се одржала у Америчком кутку, а приликом које је шефица политичке секције Америчке амбасаде у Београду Чери Денијелс користила синтагму о суседству Косова и Србије.

Менаџмент Културног центра Новог Сада није обавештен о организацији и темама на трибини од стране Америчког кутка и уредника програма због чега ће они сносити адекватне санкције. Политици није место у Америчком кутку јер је исти замишљен, конципиран и функционише као образовно – културна установа где се чита, учи језик, полажу тестови, размењују часописи…

Демократија гарантује слободу мишљења свакоме па и госпођи Денијелс, али је место дебате о политици у региону и косовској кризи потпуно погрешно одабрано. Јавности ради, желимо да нагласимо, да је Амерички кутак плод партнерских односа Америчке амбасаде и Културног центра Новог Сада, те да менаџмент КЦНС-а, по природи ствари, не може да управља целокупним процесима који се тичу активности  Америчког кутка. Ипак, учинићемо све што је у нашој моћи да се политичке теме изместе из Кутка чија је намена посве другачија и да се у истом не афирмишу ставови противни државној политици Србије!

 

Директор Културног центра Новог Сада

Бојан Панаотовић

29. јануар 2017. године

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања