Саопштење директора Културног центра Новог Сада: “Политици није место у Америчком кутку!”

query_builder

Политици није место у Америчком кутку!

Културни центар Новог Сада не стоји иза трибине која се одржала у Америчком кутку, а приликом које је шефица политичке секције Америчке амбасаде у Београду Чери Денијелс користила синтагму о суседству Косова и Србије.

Менаџмент Културног центра Новог Сада није обавештен о организацији и темама на трибини од стране Америчког кутка и уредника програма због чега ће они сносити адекватне санкције. Политици није место у Америчком кутку јер је исти замишљен, конципиран и функционише као образовно – културна установа где се чита, учи језик, полажу тестови, размењују часописи…

Демократија гарантује слободу мишљења свакоме па и госпођи Денијелс, али је место дебате о политици у региону и косовској кризи потпуно погрешно одабрано. Јавности ради, желимо да нагласимо, да је Амерички кутак плод партнерских односа Америчке амбасаде и Културног центра Новог Сада, те да менаџмент КЦНС-а, по природи ствари, не може да управља целокупним процесима који се тичу активности  Америчког кутка. Ипак, учинићемо све што је у нашој моћи да се политичке теме изместе из Кутка чија је намена посве другачија и да се у истом не афирмишу ставови противни државној политици Србије!

 

Директор Културног центра Новог Сада

Бојан Панаотовић

29. јануар 2017. године

0Shares

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language