RUIDALSUD – MEĐUNARODNI FESTIVAL UMETNOSTI

17/07/2015

RUIDALSUD – MEĐUNARODNI FESTIVAL UMETNOSTI

Trilateralni projekat -Italija, Argentina, Srbija

Festival umetnosti RuidalSud Srbija (zvukovi sa juga) održaće se u Novom Sadu u trajanju od pet dana u periodu od 04. do 08. avgusta na više lokacija u gradu.

Cilj festivala je da promoviše interakciju raznovrsnih grana umetnosti, inovaciju i međunarodnu saradnju institucija, što je uspešno ostvareno već prvom edicijom festivala u San Huanu (Argentina) koji se održao 2014. godine. Ruidalsud je jedinstvena manifestacija ovog tipa u našoj zemlji. Plan programa će obeležiti predavanja, prezentacije, koncerti i kreativne radionice profesora i umetnika iz zemlje i inostranstva. Festival Ruidalsud ima za cilj da pokrene i razvije istraživanja u oblasti umetnosti, kreativnost i umetničku produkciju, uključujući i korišćenje novih tehnologija u umetnosti.

Međunarodni festival Ruidalsud omogućava modernizaciju i promoviše multikulturalizam, interdisciplinarnost, grupni rad, obuku zaposlenih (nastavnici, samostalni umetnici i studenti) u zemljama u razvoju, i u zemljama koje nisu dovoljno kulturno međunarodno priznate (zemlje Južne Amerike, jugoistočne Evrope, Afrike i Azije).

Festival promoviše savremenu umetnost i naučne i estetske teorije i ima jasan cilj da omogući mladim umetnicima da promovišu svoj rad kroz međunarodnu saradnju. Održavanje festivala na različitim lokacijama (Italija, Argentina, Srbija) omogućava i razvoj komunikacije, naučnih istraživanja i društvenu agregaciju.

PRIJAVE

Prijave treba poslati na adresu : [email protected]

Prijava treba da sadrži :
– Ime, prezime
– Datum i mesto rođenja
– Kontakt telefon
– Za kompozitore: predlog za kompoziciju koja će se izvesti na festivalu
Kompozicije treba prijaviti do 27. jula 2015. godine
– Za izvođače: navesti masterklas za koji se prijavljujete
– Ostali: prijavom se omogućava učešće na svim radionicama i predavanjima

Učešće je besplatno. Smeštaj za vreme trajanja festivala je obezbeđen!

S radošću očekujemo vaše prijave i učešće na festivalu,
Organizacioni odbor RuidalSud

Više o festivalu na Ruidalsud

actividad definitiva serbia-page-001

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja