РУИДАЛСУД – МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ УМЕТНОСТИ

17/07/2015

РУИДАЛСУД – МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ УМЕТНОСТИ

Трилатерални пројекат -Италија, Аргентина, Србија

Фестивал уметности РуидалСуд Србија (звукови са југа) одржаће се у Новом Саду у трајању од пет дана у периоду од 04. до 08. августа на више локација у граду.

Циљ фестивала је да промовише интеракцију разноврсних грана уметности, иновацију и међународну сарадњу институција, што је успешно остварено већ првом едицијом фестивала у Сан Хуану (Аргентина) који се одржао 2014. године. Руидалсуд је јединствена манифестација овог типа у нашој земљи. План програма ће обележити предавања, презентације, концерти и креативне радионице професора и уметника из земље и иностранства. Фестивал Руидалсуд има за циљ да покрене и развије истраживања у области уметности, креативност и уметничку продукцију, укључујући и коришћење нових технологија у уметности.

Међународни фестивал Руидалсуд омогућава модернизацију и промовише мултикултурализам, интердисциплинарност, групни рад, обуку запослених (наставници, самостални уметници и студенти) у земљама у развоју, и у земљама које нису довољно културно међународно признате (земље Јужне Америке, југоисточне Европе, Африке и Азије).

Фестивал промовише савремену уметност и научне и естетске теорије и има јасан циљ да омогући младим уметницима да промовишу свој рад кроз међународну сарадњу. Одржавање фестивала на различитим локацијама (Италија, Аргентина, Србија) омогућава и развој комуникације, научних истраживања и друштвену агрегацију.

ПРИЈАВE

Пријаве треба послати на адресу : [email protected]

Пријава треба да садржи :
– Име, презиме
– Датум и место рођења
– Контакт телефон
– За композиторе: предлог за композицију која ће се извести на фестивалу
Композиције треба пријавити до 27. јула 2015. године
– За извођаче: навести мастерклас за који се пријављујете
– Остали: пријавом се омогућава учешће на свим радионицама и предавањима

Учешће је бесплатно. Смештај за време трајања фестивала је обезбеђен!

С радошћу очекујемо ваше пријаве и учешће на фестивалу,
Организациони одбор РуидалСуд

Више о фестивалу на Руидалсуд

actividad definitiva serbia-page-001

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања