RADIONICA MOZAIKA ZA DECU U KULTURNOM CENTRU NOVOG SADA

22/03/2015

 

Dva meseca druženja, učenja i kreativnog rada

IMG_3838

Prva u nizu besplatnih radionica mozaika za decu, koju vodi umetnica Ljiljana Rivić u saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada, polako se privodi kraju. Svake subote, u proteklih dva meseca, najmlađi sugrađani provodili su po dva sata u kreativnom radu, druženju i učenju, trošeći slobodno vreme na koristan način.

Osim toga što su razvijali maštu, oni su stekli elementarna znanja i  savladali tehnike u vezi sa izradom mozaika, koji će pomoći da u budućnosti, možda neko od njih, stasa u prave umetnike. Prvi deo radionice činila je priprema crteža za mozaik, tačnije skica koje će predstavljati podlogu za njegovu izradu, nakon čega su se bavili obradom kamenja, dok su poslednjeg časa radionice „mali umetnici“ počeli da rade izlivanje mozaika u za to određenu modlu. Ljiljana Rivić kaže da su deca vrlo lako prihvatila novu tehniku i da je veoma zadovoljna njihovim trudom i željom da nauče nešto novo.

 -Polako radionicu privodimo kraju, trenutno izlivamo mozaike, a sledeće subote će deca konačno imati priliku da vide svoje delo na kojem su radili dva meseca.  Na početku radionice sve im je bilo apstraktno, ali kako je vreme odmicalo oni su otkrivali talenat u sebi, pa sada čak koriste tehniku koja nije baš svojstvena njihovom uzrastu-rekla je Rivićeva dodavši da ima mnogo lepih radova, kao i da su deca veoma talentovana.

Za prvu radionicu prijavilo se više od 30 mališana. Rivićeva je više nego zadovoljna odzivom, i nakon ove grupe u kojoj je učestvovalo petnaestoro dece, oformiće se još jedna. Druga radionica počeće uskoro, a kada se završi, naši najmlađi sugrađani imaće svoju prvu kolektivnu izložbu u Kulturnom centru Novog Sada.

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja