РАДИОНИЦА МОЗАИКА ЗА ДЕЦУ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ НОВОГ САДА

22/03/2015

 

Два месеца дружења, учења и креативног рада

IMG_3838

Прва у низу бесплатних радионица мозаика за децу, коју води уметница Љиљана Ривић у сарадњи са Културним центром Новог Сада, полако се приводи крају. Сваке суботе, у протеклих два месеца, најмлађи суграђани проводили су по два сата у креативном раду, дружењу и учењу, трошећи слободно време на користан начин.

Осим тога што су развијали машту, они су стекли елементарна знања и  савладали технике у вези са израдом мозаика, који ће помоћи да у будућности, можда неко од њих, стаса у праве уметнике. Први део радионице чинила је припрема цртежа за мозаик, тачније скица које ће представљати подлогу за његову израду, након чега су се бавили обрадом камења, док су последњег часа радионице „мали уметници“ почели да раде изливање мозаика у за то одређену модлу. Љиљана Ривић каже да су деца врло лако прихватила нову технику и да је веома задовољна њиховим трудом и жељом да науче нешто ново.

 -Полако радионицу приводимо крају, тренутно изливамо мозаике, а следеће суботе ће деца коначно имати прилику да виде своје дело на којем су радили два месеца.  На почетку радионице све им је било апстрактно, али како је време одмицало они су откривали таленат у себи, па сада чак користе технику која није баш својствена њиховом узрасту-рекла је Ривићева додавши да има много лепих радова, као и да су деца веома талентована.

За прву радионицу пријавило се више од 30 малишана. Ривићева је више него задовољна одзивом, и након ове групе у којој је учествовало петнаесторо деце, оформиће се још једна. Друга радионица почеће ускоро, а када се заврши, наши најмлађи суграђани имаће своју прву колективну изложбу у Културном центру Новог Сада.

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања