Предавање историчара Милована Балабана „Милан Стојадиновић; личност и политика“ можете погледати у уторак, 27. априла, у 18 часова на званичном Јутјуб каналу КЦНС

23/04/2021

Предавање историчара Милована Балабана „Милан Стојадиновић; личност и политика“ можете погледати у уторак,  27. априла, у  18 часова на званичном Јутјуб каналу КЦНС. 

На предавању ће бити речи о Милану Стојадиновићу, политичару који је обележио другу половину 30-их година у Краљевини Југославији. У циљу схватањa његове политике, обрадићемо на предавању његов однос према тадашњим светским и европским силама, као и стратегију очувања Југославије, спровођену пре свега изоловањем Хрвата услед упорних сепаратистичких тежњи хрватске елите.

Такође, покушаћeмо да објаснимо Милана Стојадиновића као личност. Колико је на њега утицало богатство које је још као млад стекао сумњивим трансакцијама. Исто тако, тема ће бити и његова заиста чудна судбина која га је водила од практично првог човека једне велике државе, преко заточеника на Маурицијусу, до изгнанства у Јужној Америци где је остао пословно али донекле и политички активан.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања