Потписан споразум о сарадњи између КЦНС и Културног центра Источно Ново Сарајево

15/04/2019

На заједничку иницијативу Културног центра Новог Сада и Културног центра Источно Ново Сарајево, а уз подршку градоначелника оба града, директори Бојан Панаотовић и Младен Јанковић потписали су у понедељак, 15. априла у 15 часова, у просторијама КЦ Источно Ново Сарајево споразум о програмској сарадњи и на тај начин озваничили почетак размене културних садржаја ове две институције.

Потписивању споразума присуствовали су и председник Скупштине града Источно Сарајево господин Мирослав Лучић, начелник одељења за привреду и друштвену делатност Града Источно Сарајево госпођа Нада Бадњар, начелник одељења за привреду и друштвене делатности Општине Источно Сарајево господин Игор Ђокановић.

Уочи потписивања протокола, уприличен је богат културно-уметнички програм, а историчар и сарадник Културног центра Новог Сада Огњен Карановић одржао је предавање о братским везама између Србије и Републике Српске.

Директор ЈУК Источно Ново Сарајево Младен Јанковић истакао је задовољство чињеницом да установа културе на чијем је челу има прилику да угости установу високог реномеа каква је КЦНС.

Директор КЦНС Бојан Панаотовић рекао је да није било пречег задатка за њега и тим његових сарадника него да дођу код браће и сестара у Републику Српску. Панаотовић је нагласио да су неки центри моћи раздробили територијално и географски Србе, али да им нико не може ускратити право и слободу на културну сарадњу и прожимање. Директор КЦНС такође је нагласио да су ексјугословенским просторима неопходни сарадња, заједнички пројекти и културно прожимање, а да је једина алтернатива томе враћање у глиб шовинизма и нетрпељивости.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања