Почеле пријаве за 8. Летњу џез академију Нови Сад – Дортмунд

31/05/2018

Почеле пријаве за 8. Летњу џез академију Нови Сад – Дортмунд

 

У Ликовном салону Културног центра Новог Сада данас, 31. маја, приређена је конференција за новинаре поводом осме Летње џез академије Нови Сад – Дортмунд која ће бити одржана од 14. до 21. јула 2018. године у Новом Саду.

О предстојећој џез академији и о условима за пријављивање учесника говорили су Весна Каћански, уредница музичког програма и извршни продуцент Летње џез академије Нови Сад – Дортмунд и Федор Рушкуц, професор на Летњој џез академији.

Пријаве за учешће у раду Летње џез академије могу се  преузети на сајту Културног центра Новог Сада (www.kcns.org.rs) на ком се сви заинтересовани могу информисати о детаљима пријаве.

Уредница музичког програма Културног центра Новог Сада, Весна Каћански, истакла је да ће и ове године Академију предводити Уве Плат (Uwe Plath), саксофониста и предавач на Академији у Дортмунду, док ће професорски тим чинити професори из Србије и иностранства.

Професор Федор Рушкуц најавио је да ће се овогодишња Академија одвијати по старом рецепту који се показао као веома успешан: на основу нивоа знања полазника биће формиране групе које ће током преподнева и поподнева имати теоријску и практичну наставу. Академија ће и ове године сарађивати са Музичком школом „Исидор Бајић.“

Осим што ће полазници учити да свирају џез, а искуснији и да усавршавају своје музичко умеће, они ће имати прилику и да склапају пријатељства и креирају заједничке пројекте. Овогодишња осма Летња џез академија Нови Сад – Дортмунд, Новосађанима ће понудити два џемсешна и два концерта који ће као и сваке године испунити очекивања публике.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања