Отворена изложба слика Ратка Шоћа

14/03/2023

У Ликовном салону Културног центра Новог Сада отворена је изложба слика Ратка Шоћа. Изложба ће моћи да се погледа до 20. марта.

У име Културног центра Новог Сада многобројне посетиоце поздравила је помоћница директора Сунчица Марковић.

– Изузетна нам је част што смо у оквиру манифестације „Антићеви дани“ угостили Ратка Шоћа, уметника који је свој живот провео уз тамбураше и који је и приватно познавао Мику Антића – истакла је Сунчица Марковић.

Историчар уметности Миле Игњатов говорио је о стваралачком опусу Ратка Шоћа, али и о изложби која је представљена новосадској публици.

– Ратко Шоћ иза себе има вишедеценијски уметнички рад, изузетно плодан. Ове године се навршава шездесет и четири године његовог сликарског рада. Шоћ је по сликарском изразу фигуративац, а пред нама су слике које су настале у последњој деценији његовог сликарског рада. Шоћ је сликар који је врло доследан у програмском, тематском и медијском изразу, али његове слике изнова доносе нова значења – рекао је Игњатов.

Аутор изложбе поздравио је присутне и захвалио се Културном центру Новог Сада на прилици да својом изложбом обогати програм „Антићевих дана“.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања