Отворена друга по реду Инклузивна ликовна колонија „Деца од хлеба“ у дворцу „Еђшег“

02/10/2023

У суботу, 30. септембра,  отворена је друга по реду Инклузивна ликовна колонија „Деца од хлеба“ у организацији Културног центра Новог Сада која је реализована у дворцу „Еђшег“. Присутнима су се обратили: Сунчица Марковић, помоћница директора Културног центра, Данијела Вимић, академска сликарка, Ненад Башић, директор Герентолошког центра „Нови Сад“ и Ружица Вукић Рајић, ПР Герентолошког центра.

Овај пројекат је започет прошле године када је Нови Сад био Европска престоница културе у оквиру фондације Нови Сад 2022.

Овом приликом, представљени су и ручни радови покретних и непокретних корисника Герентолошког центра „Нови Сад“ који на веома креативан начин развијају и побољшавају своју моторику и уметничке способности.

од 11.00 до 18.00 часова у Великој сали и у дворишту Културне станице „Еђшег“ организован је отворени атеље где су деца имала прилику да сликају заједно са афирмисаним уметницима, академским сликарима и графичарима: Горданом Рађеновић, Љупком Ерг, Илијом Берићем, Оливером Попов, Мирославом Гравоња и Данијелом Вимић.

Ова Инклузивна ликовна колонија ће у аутентичном амбијенту КС „Еђшег“ постати место сусрета за визуелне уметнике и даровиту децу без обзира на социјални статус.

У програму су учествовали уметници из Савеза глувих и наглувих Војводине, деца ОШ „Милош Црњански“, полазници школе типографије „Антићеви дани“, ликовно-едукативних радионица КС „Еђшег“ и школе акварела КС „Барка“.

 

 

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања