Održana tribina “RTV – između politizacije i profesionalizma”

29/06/2016

Tribina “RTV – između politizacije i profesionalizma” na kojoj su učestvovali Milada Popović – glavna i odgovorna urednica Prvog programa Radio Novog Sada, Slobodan Arežina – smenjeni programski direktor TV Vojvodine, Tibor Jona – bloger i učesnik emisije ,,U nedostatku dokaza“, Jožef Klem– pomoćnik direktora RTV-a, Milorad Bojović – glavni i odgovorni urednik ,,NS Reportera“, Robert Čoban – osnivač i direktor ,,Kolor Pres Grupe održana je u utorak 28. juna na “Tribini mladih.  Moderatorka je bila Eržika Pap Reljin – predsednica DNV i UNS.

DSC_0016

Gosti su, kroz veoma zanimljiva izlaganja i dijalog, pokušali da odgovore na ključna pitanja u vezi sa pomenutom temom: Hoće li se javni servisi osloboditi političkog tutorstva? Mogu li građanski protesti nešto da promene? Kako su plate zaposlenih postale tema razdora? Da li su medijske organizacije dovoljno glasne u svom negodovanju? Jesu li urednici RTV-a zaista nepokolebljivi borci za javni interes? Kako zaista objasniti da je kritičko mišljenje važno? Kakav je položaj novinara u Srbiji?

Učesnici su govorili o dešavanjima na javnom servisu u proteklih 16 godina, o svim promenama koje su se desile i njihovim posledicama. Eržika Pap Reljin naglasila je da je ovo bila prva tribina ovakve tematike i da će se DNV i u narednom periodu na sličan način baviti problemima medija u Vojvodini.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GgaLm4Y_yac[/youtube]

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja