Одржана трибина „РТВ – између политизације и професионализма“

29/06/2016

Трибина „РТВ – између политизације и професионализма“ на којој су учествовали Милада Поповић – главна и одговорна уредница Првог програма Радио Новог Сада, Слободан Арежина – смењени програмски директор ТВ Војводине, Тибор Јона – блогер и учесник емисије ,,У недостатку доказа“, Јожеф Клем– помоћник директора РТВ-а, Милорад Бојовић – главни и одговорни уредник ,,НС Репортера“, Роберт Чобан – оснивач и директор ,,Колор Прес Групе одржана је у уторак 28. јуна на „Трибини младих.  Модераторка је била Ержика Пап Рељин – председница ДНВ и УНС.

DSC_0016

Гости су, кроз веома занимљива излагања и дијалог, покушали да одговоре на кључна питања у вези са поменутом темом: Хоће ли се јавни сервиси ослободити политичког туторства? Могу ли грађански протести нешто да промене? Како су плате запослених постале тема раздора? Да ли су медијске организације довољно гласне у свом негодовању? Јесу ли уредници РТВ-а заиста непоколебљиви борци за јавни интерес? Како заиста објаснити да је критичко мишљење важно? Какав је положај новинара у Србији?

Учесници су говорили о дешавањима на јавном сервису у протеклих 16 година, о свим променама које су се десиле и њиховим последицама. Ержика Пап Рељин нагласила је да је ово била прва трибина овакве тематике и да ће се ДНВ и у наредном периоду на сличан начин бавити проблемима медија у Војводини.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GgaLm4Y_yac[/youtube]

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања