Održana promocija knjige pesama „Treći krug snova“  

02/12/2019

U ponedeljak 2. decembra u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada, održana je humanitarna promocija knjige pesama „Treći krug snova“ Nataše Bundalo Mikić. Pored autorke, na promociji su govorili: Miroslav Aleksić – književnik, Marija Prgomelja Bjelica – književnica i Nemanja Arsović – profesor filozofije. Voditelj programa bio je Milan Rakić.

„Treći krug snova“ je treća knjiga poezije koju je objavila književnica i sekretar Društva novosadskih književnika, Nataša Bundalo Mikić. Objavljena je 2019. godine i predstavljena na 48. Brankovom kolu gde je ovenčana nagradom Stražilovo.

Pesme su pisane slobodnim stihom, emotivne i iskrene, pružaju pogled pesnikinje na svakodnevicu, javu i san, ljubav prema čoveku i rodnom gradu Novom Sadu, a ponajviše prema književnoj reči, samoj poeziji i književnosti koju živi.

Voditelj programa Milan Rakić naglasio je da se ova humanitarna promocija knjige održava uz podršku Kulturnog centra Novog Sada, te da će prikupljena sredstva od prodatih knjiga Nataše Bundalo Mikić biti predata Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Patrović“ u Novom Sadu.

Osvrnuvši se na poeziju Nataše Bundalo Mikić, književnica Marija Prgomelja Bjelica ocenila je da je ovo najbolja knjiga autorke koja se, kako je kazala, veoma temeljno bavi književnošću. Zbirka „Treći krug snova“ sadrži 32 pesme ispevane u slobodnom stihu.

Profesor filozofije Nemanja Arsović izneo je lični utisak da autorka u kraćim pesmama „leti slobodno i iskreno“, a zatim je pročitao nekoliko autorkinih pesama.

Književnik Miroslav Aleksić rekao je da je Nataša Bundalo Mikić u svojoj drugoj knjizi „Kratki espreso sa gospodinom“ napravila ogroman iskorak i progovorila tečno svojim i jezikom Novog Sada.

-Knjiga „Treći krug snova“ zaslužuje zasebnu promociju i treba je staviti u fokus, jer su to njene najzrelije pesme – rekao je Aleksić.

Autorka je na kraju izrazila zahvalnost svima koji su joj pomogli u realizaciji ove promocije i otkrila da je i prilikom objavljivanja svojih prethodnih knjiga osetila potrebu da novac donira u dobrotvorne svrhe. Ovoga puta, odlučila je da novac donira ŠOSO „Milan Petrović“.

-Mislim da treba da budemo što humaniji i da negujemo prave vrednosti poput prijateljstva – kazala je Nataša Bundalo Mikić pošto je publici pročitala nekoliko svojih pesama.

U muzičkom delu programa nastupio je Zoltan Gajdoš – kompozitor i korepetitor za balet Srpskog narodnog pozorišta.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja