Одржана промоција књиге песама „Трећи круг снова“  

02/12/2019

У понедељак 2. децембра у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада, одржана је хуманитарна промоција књиге песама „Трећи круг снова“ Наташе Бундало Микић. Поред ауторке, на промоцији су говорили: Мирослав Алексић – књижевник, Марија Пргомеља Бјелица – књижевница и Немања Арсовић – професор филозофије. Водитељ програма био је Милан Ракић.

„Трећи круг снова“ је трећа књига поезије коју је објавила књижевница и секретар Друштва новосадских књижевника, Наташа Бундало Микић. Објављена је 2019. године и представљена на 48. Бранковом колу где је овенчана наградом Стражилово.

Песме су писане слободним стихом, емотивне и искрене, пружају поглед песникиње на свакодневицу, јаву и сан, љубав према човеку и родном граду Новом Саду, а понајвише према књижевној речи, самој поезији и књижевности коју живи.

Водитељ програма Милан Ракић нагласио је да се ова хуманитарна промоција књиге одржава уз подршку Културног центра Новог Сада, те да ће прикупљена средства од продатих књига Наташе Бундало Микић бити предата Школи за основно и средње образовање „Милан Патровић“ у Новом Саду.

Осврнувши се на поезију Наташе Бундало Микић, књижевница Марија Пргомеља Бјелица оценила је да је ово најбоља књига ауторке која се, како је казала, веома темељно бави књижевношћу. Збирка „Трећи круг снова“ садржи 32 песме испеване у слободном стиху.

Професор филозофије Немања Арсовић изнео је лични утисак да ауторка у краћим песмама „лети слободно и искрено“, а затим је прочитао неколико ауторкиних песама.

Књижевник Мирослав Алексић рекао је да је Наташа Бундало Микић у својој другој књизи „Кратки еспресо са господином“ направила огроман искорак и проговорила течно својим и језиком Новог Сада.

-Књига „Трећи круг снова“ заслужује засебну промоцију и треба је ставити у фокус, јер су то њене најзрелије песме – рекао је Алексић.

Ауторка је на крају изразила захвалност свима који су јој помогли у реализацији ове промоције и открила да је и приликом објављивања својих претходних књига осетила потребу да новац донира у добротворне сврхе. Овога пута, одлучила је да новац донира ШОСО „Милан Петровић“.

-Мислим да треба да будемо што хуманији и да негујемо праве вредности попут пријатељства – казала је Наташа Бундало Микић пошто је публици прочитала неколико својих песама.

У музичком делу програма наступио је Золтан Гајдош – композитор и корепетитор за балет Српског народног позоришта.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања