Konferencija za novinare povodom 6. Letnje džez akademije

11/06/2016

U Kulturnom centru Novog Sada u utorak 13. juna održana je konferencija za novinare povodom šeste Letnje džez akademije Novi Sad – Dortmund koja će se održati od 10. do 18. jula 2016. godine u Novom Sadu. Prisutnim predstavnicima medija obratila se Vesna Kaćanski, urednica muzičkog programa Kulturnog centra Novog Sada. Projekat se realizuje kao deo saradnje gradova pobratima, Novog Sada i Dortmunda. Direktna saradnja Kulturnog centra Novog Sada sa džez umetnicima iz Dortmunda traje već duži niz godina, a započela je gostovanjem Big Band-a Jazz Akademie „Glenn Buschmann“ na Novosadskom džez festivalu. Saradnja je nastavljena i proširena.

Vesna Kaćanski
Vesna Kaćanski

Kada smo počeli da se bavimo ovim poslom nismo znali dokle ćemo ići ali sada kada organizujemo već šestu po redu Letnju džez akademiju sigurni smo da će ideja Akademije postojati i u budućnosti. Što se tiče ovogodišnje akademije imaćemo časove tokom celog dana sa kratkim pauzama za obroke, kako u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada tako i u muzičkoj školi „Isidor Bajić“ sa kojom sarađujemo od samog početka. Ove godine iz Dortmunda dolazi 11 studenata, profesori su iz Nemačke i Srbije – rekla je Vesna Kaćanski.

Ovogodišnji program za polaznike akademije pripremio je profesor Uve Plat, a ostali predavači su: Klaus Hajman, Matijaž Mikuletič, Gregori Gejnor, Vanja Kevrešan, Fedor Ruškuc, Miroslav Karlović, Sitara Šimanijak i Igor Molnar. Pored profesora u radu će učestvovati i dva asistenta – Boris Gložan, gitarista i Milena Jančurić, flautiskinja.

Sve informacije o učešću u programu i formular za prijavu možete naći ovde.

Foto: Milica Stojanac

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja