Конференција за новинаре поводом 6. Летње џез академије

11/06/2016

У Културном центру Новог Сада у уторак 13. јуна одржана је конференција за новинаре поводом шесте Летње џез академије Нови Сад – Дортмунд која ће се одржати од 10. до 18. јула 2016. године у Новом Саду. Присутним представницима медија обратила се Весна Каћански, уредница музичког програма Културног центра Новог Сада. Пројекат се реализује као део сарадње градова побратима, Новог Сада и Дортмунда. Директна сарадња Културног центра Новог Сада са џез уметницима из Дортмунда траје већ дужи низ година, а започела је гостовањем Биг Банд-а Jazz Akademie „Glenn Buschmann“ на Новосадском џез фестивалу. Сарадњa је настављена и проширена.

Vesna Kaćanski
Весна Каћански

Када смо почели да се бавимо овим послом нисмо знали докле ћемо ићи али сада када организујемо већ шесту по реду Летњу џез академију сигурни смо да ће идеја Академије постојати и у будућности. Што се тиче овогодишње академије имаћемо часове током целог дана са кратким паузама за оброке, како у просторијама Културног центра Новог Сада тако и у музичкој школи „Исидор Бајић“ са којом сарађујемо од самог почетка. Ове године из Дортмунда долази 11 студената, професори су из Немачке и Србије – рекла је Весна Каћански.

Овогодишњи програм за полазнике академије припремио је професор Уве Плат, а остали предавачи су: Клаус Хајман, Матијаж Микулетич, Грегори Гејнор, Вања Кеврешан, Федор Рушкуц, Мирослав Карловић, Ситара Шиманијак и Игор Молнар. Поред професора у раду ће учествовати и два асистента – Борис Гложан, гитариста и Милена Јанчурић, флаутискиња.

Све информације о учешћу у програму и формулар за пријаву можете наћи овде.

Фото: Милица Стојанац

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања