Отворена конференција полиглота у Културном центру

13/09/2019

Друга по реду Конференција полиглота под слоганом Језички мостови отворена је данас, 13. септембра у клубу „Трбина младих“ Културног центра Новог Сада. Конференцију је званично отворио помоћник градоначелника Новог Сада, Александар Петровић.

На овогодишњем сусрету полиглота у Новом Саду учествује између 40 и 50 људи, из Србије, Пољске, Италије, Русије, Словачке, Хрватске, Босне и Херцеговине, Грчке, Велике Британије, Северне Македоније и других земаља. Учествују и светски познате полиглоте.

Међународна конференција полиглота је од свог оснивања добила веће размере, тренутно окупља око 500 учесника, и одржава се сваке године у различитим земљама. Ове године ће се одржати у Јапану. Многи људи који су учествовали на новосадској конференцији у Новом Саду у октобру 2014. године су ипак изразили жељу да се поново одржи мањи сусрет у Новом Саду, како би се још упознали са Србијом, српским језиком и културом, и наравно да би уживали у свему томе што Нови Сад пружа својим гостима. Наслов сусрета Језички мостови је веома значајан за наш град, јер је управо Нови Сад град мостова и град-мост који спаја разне културе и језике, стварајући најбољу средину за полиглоте и људе који воле да науче нове језике.

Предавања су пре свега намењена људима који већ знају или желе да науче српски језик, приказују положај српског језика усред других словенских језика и пружају неке корисне савете за људе који желе да савладају српски језик.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања