Концерт „Једна љубав за сва времена“

02/02/2016

Удружење „Шансона“ уз подршку Града Новог Сада и Културног центра, 10. фебруара 2016. године у 20:30 сати у Културном центру Новог Сада у Великој сали, реализује концерт у сусрет дану заљубљених „ЈЕДНА ЉУБАВ ЗА СВА ВРЕМЕНА“. На концерту ће наступити уметник Лоран Прокопић – вокал и гитара, уз пратњу Ондреја Магловског– хармоника.

На репертоару концерта наћи ће се песме Драгана Стојнића и највећих имена француске шансоне као што су Шарл Азнавур, Ив Монтан, Едит Пјаф, Жорж Мустаки и други.

Лоран Прокопић рођен је у Паризу 1973 године и његов сусрет са шансоном датира још од детињства. Касније као професионални позоришни глумац (1998. година), започиње са промоцијом шансоне певајући песме Драгана Стојнића и француских шансоњера попут Шарл Азнавура, Жилбер Бекоа, Ив Монтана, Жак Брела, Едит Пјаф и др. Члан је Удружења музичара Џез-а Забавне и Рок Музике Србије као и Удружења уличних певача, вергл свирача и музичара Ritournelles & Manivelles из Париза.

Ондреј Магловски рођен 13. октобра 1957. године. Завршио нижу музичку школу у Кулпину а средњу музичку Исидор Бајић у Новом Саду. Апсолвирао музичку академију 1985. године. Од 1985. године ради као уредник словачке народне и забавне музике у радио Новом Саду. Наступао са многим уметницима у земљи и иностранству. Компоновао бројне песме за русинске и словачке фестивале.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања