KONCERT GITARISTE SANELA REDŽIĆA

29/03/2015

 

Mladi virtuoz ponovo pred Novosađanima

Jedan od najperspektivnijih virtuoznih gitarista mlađe generacije, Sanel Redžić, predstavio se Novosađanima u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada. Uz bogat repertoar i nesvakidašnje kompozicije, mladi umetnik posetioce je ostavio bez daha, a kako je rekao, uvek se raduje nastupima u Novom Sadu gde je već četvrti put.

Sanelu Redžiću mnogi kritičari i ljubitelji klasične muzike predviđaju blistavu svetsku karijeru. Sanel je kroz široki spektar  kompozicija koje se sastoje od muzike baroka pa sve do moderne, stvorio važno ime na internacionalnoj sceni, a na njegov talenat nisu ostali ravnodušni ni Novosađani.

– Prvi susret sa novosadskom publikom bio je 2006. godine kada sam imao 18 godina i to je bio koncert u Gradskoj kući. Ostao mi je u sećanju kao veoma uspešan nastup koji je naišao na dobre kritike. – rekao je Redžić.

Ovog puta se predstavio raznovrsnim i interesantnim repertoarom. U prvom delu koncerta mladi muzičar svirao je kompozicije poznatih kompozitora, Agustina Barisu Mangora, Hose Marija Kaljada del Reja, Vilijam Voltona, Sebastijana Baha.

– Veoma mi je drago što sam ponovo u Novom Sadu, jer osim što volim da sviram ovdašnjoj publici, uvek me lepo dočekaju i koncert uvek prođe u dobroj atmosferi i raspoloženju. Trudim da svaki nastup ima drugačiju priču i program, jer ni publici ne bi bilo interesantno da svaki put čuje iste kompozicije. Ove godine, u okviru turneje gostujem u velikom broju gradova širom Evrope, a za ovaj koncert, program koji sam pripremio je prilagođen mom ukusu i mlađoj publici- rekao je gitarista.

Sanel Redžić je gitaru počeo da uči sa osam godina u Osnovnoj muzičkoj školi u Tuzli, gde je 2007. godine završio školovanje sa najvišim ocenama u klasi Predraga Stankovića. Nakon toga upisao je Muzičku akademiju “Franz List” u Vajmaru, gde je studirao kod Tomasa Milera-Peringa i Ričarda Galena.

Do danas, Sanel je oduševio publiku i medije na preko 1000 nastupa i solo koncerata u Bosni, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Mađarskoj, Češkoj, Bugarskoj, Ukrajini, Poljskoj, Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Belgiji, Španiji, Italiji, Francuskoj, Holandiji, Grčkoj, Portugalu, Meksiku, Čileu, Kini, Japanu, Indiji i SAD-u.

Ovaj izuzetni muzičar osvajao je važne nagrade i priznanja za svoj rad, a u dosadašnjoj karijeri je stigao  da bude i član žirija na mnogim takmičenjima za mlade gitariste, te redovno održava masterklase. Imao je priliku da snima za mnoge radio i televizijske stanice, ali i da nastupa sa različitim orkestrima.

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja