КОНЦЕРТ ГИТАРИСТЕ САНЕЛА РЕЏИЋА

29/03/2015

 

Млади виртуоз поново пред Новосађанима

Један од најперспективнијих виртуозних гитариста млађе генерације, Санел Реџић, представио се Новосађанима у Великој сали Културног центра Новог Сада. Уз богат репертоар и несвакидашње композиције, млади уметник посетиоце је оставио без даха, а како је рекао, увек се радује наступима у Новом Саду где је већ четврти пут.

Санелу Реџићу многи критичари и љубитељи класичне музике предвиђају блиставу светску каријеру. Санел је кроз широки спектар  композиција које се састоје од музике барока па све до модерне, створио важно име на интернационалној сцени, а на његов таленат нису остали равнодушни ни Новосађани.

– Први сусрет са новосадском публиком био је 2006. године када сам имао 18 година и то је био концерт у Градској кући. Остао ми је у сећању као веома успешан наступ који је наишао на добре критике. – рекао је Реџић.

Овог пута се представио разноврсним и интересантним репертоаром. У првом делу концерта млади музичар свирао је композиције познатих композитора, Агустина Барису Мангора, Хосе Марија Каљада дел Реја, Вилијам Волтона, Себастијана Баха.

– Веома ми је драго што сам поново у Новом Саду, јер осим што волим да свирам овдашњој публици, увек ме лепо дочекају и концерт увек прође у доброј атмосфери и расположењу. Трудим да сваки наступ има другачију причу и програм, јер ни публици не би било интересантно да сваки пут чује исте композиције. Ове године, у оквиру турнеје гостујем у великом броју градова широм Европе, а за овај концерт, програм који сам припремио је прилагођен мом укусу и млађој публици- рекао је гитариста.

Санел Реџић је гитару почео да учи са осам година у Основној музичкој школи у Тузли, где је 2007. године завршио школовање са највишим оценама у класи Предрага Станковића. Након тога уписао је Музичку академију “Франз Лист” у Вајмару, где је студирао код Томаса Милера-Перинга и Ричарда Галена.

До данас, Санел је одушевио публику и медије на преко 1000 наступа и соло концерата у Босни, Хрватској, Србији, Црној Гори, Словенији, Мађарској, Чешкој, Бугарској, Украјини, Пољској, Аустрији, Немачкој, Швајцарској, Белгији, Шпанији, Италији, Француској, Холандији, Грчкој, Португалу, Мексику, Чилеу, Кини, Јапану, Индији и САД-у.

Овај изузетни музичар освајао је важне награде и признања за свој рад, а у досадашњој каријери је стигао  да буде и члан жирија на многим такмичењима за младе гитаристе, те редовно одржава мастеркласе. Имао је прилику да снима за многе радио и телевизијске станице, али и да наступа са различитим оркестрима.

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања