ИСТОРИЧАР РАКОВИЋ ЗА САЈТ КЦНС: ЕВРОАТЛАНТСКЕ СТРУКТУРЕ 25 ГОДИНА „КОМАДАЛЕ“ ЈУГОСЛОВЕНСКУ И СРПСКУ ДРЖАВНОСТ

04/12/2017

ИСТОРИЧАР РАКОВИЋ ЗА САЈТ КЦНС: ЕВРОАТЛАНТСКЕ СТРУКТУРЕ 25 ГОДИНА „КОМАДАЛЕ“ ЈУГОСЛОВЕНСКУ И СРПСКУ ДРЖАВНОСТ

 

Др Александар Раковић, историчар са Института за новију историју Србије оценио је у ауторском тексту за интернет портал Културнг центра Новог Сада, под насловом „Первертовање чињеница о разбијању Југославије“, да су Евроатлантске структуре Запада на челу са „дубоком државом“ у САД више од 25 година „комадале“ југословенску и српску државност!

У ратовима против српског народа деведесетих година 20. века, све је било дозвољено, тврди Раковић и додаје да су у тим ратовима чињенице биле извртане и первертоване да би се остварио циљ разбијања две Југославије. Раковић цитира Хантингтона који у својој славној књизи „Сукоб цивилизација“ пише да су Срби у ратовима деведестих имали велики недостатак – били су део православне цивилизације.

У случају Хрватске и у случају Босне и Херцеговине извршена је агресија на Југославију тврди Раковић инсистирајући на чињеници да је против Југославије извршен удружени злочиначки подухват у време када је ова држава била лидер несврстаног света ког чини већина човечанства и игра искључиво миротворну улогу…

Цео текст можете прочитати овде

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања