Пријава за ГИТАРСКУ РАДИОНИЦУ

08/11/2014

Гитарска радионица као уводни програм Новосадског џез фестивала , уторак, 11. новембар и среда, 12. новембар од 11 до 17 часова на Трибини младих.

Пријаву можете попунити .pdf ОВДЕ i .doc ОВДЕ.

Ове године гитарску радионицу води: GISLE TORVIK (Норвешка)

 

Gisle Torvik (1974), Осло, Норвешка

Gisle Torvik, један од најталентованијих скандинавских гитариста, препознатљив је по својој лирици и мелодичности као и изражајном виртуозитету.
Сналази се у свим музичким жанровима и често их комбинује на својим музичким издањима.
Његово последње издање Tranquil Fjord освојило је сјајне критике. Magazin Downbeat назвао је албум изузетним, а музички критичари широм света у суперлативима пишу о његовој музици као и о његовом извођењу. Наступао је као солиста и као члан великих састава широм света и сарађивао са великим џез уметницима као сто су: Bendik Hofseth, Eddie Gomez, Paolo Vinaccia, Sigmund Groven, Emil Viklicky, Petter Wettre, Øystein Sevåg, Karl Seglem и многи други

О РАДИОНИЦИ:

Норвешки џез гитариста Gisle Torvik ће у два дана, колико ће трајати Workshop, у раду са полазницима највише пажње посветити импровизацији и њеним основним принципима. Друга важна тема биће напредна хармонија. Ова радионица је осмишљена делом и као предавање, као преношење знања и искуства (како из вежбања извући максимум, како изградити свој “оперативни сyстем”, интерплаy, употреба ефеката и т. с.).

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања