„Film 2018” od 26. februara do 7. marta u Kulturnom centru Novog Sada

21/02/2018

 „Film 2018” od 26. februara do 7. marta u Kulturnom centru Novog Sada

 

 U Klubu „Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada, u sredu 21. februara 2018. godine, održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program manifestacije „Film 2018”, koja će biti priređena u Kulturnom centru Novog Sada povodom predstojećeg ovogodišnjeg FEST-a u Beogradu. Na konferenciji je govorio Đorđe Kaćanski, urednik filmskog programa KCNS-a.

Kaćanski je naglasio da „Film 2018” ne predstavlja deo beogradskog FEST-a. Na novosadskom prazniku filma koji će se  održati od 26. februara do 7. marta, u bioskopskoj sali KCNS-a biće prikazano 19 dugometražnih i četiri kratkometražna filma. Autori kratkometražnih filmova su studenti Akademije umetnosti.

Kaćanski je kazao da se svi filmovi, koje će novosadska publika videti na „Filmu 2018”, prikazuju i na FEST-u, a među tim filmovima je i nekoliko filmskih ostvarenja koja su u trci za nagradu Oskar. Među njima su: „Skver” u švedsko-nemačko-francusko-danskoj koprodukciji, te američki filmovi „Oblik vode” i „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju”. Festival u KCNS-u biće otvoren remek-delom animacije iz Danske „Neverovatna priča džinovske kruške”.

– Odabir filmova koje je za ovu priliku sačinila ekipa KCNS-a izuzetno je dobar, a zaslugom osnivača i naše filmske ekipe možemo se pohvaliti izuzetno kvalitetnom filmskom opremom koja garantuje kvalitetnu projekciju – naglasio je Kaćanski.

U nezvaničnom delu programa „Film 2018” u KCNS-u, u petak, 23. februara, predviđena je projekcija osvežene kopije kultnog filma Žike Pavlovića „Kad budem mrtav i beo” koji je jedan od hitova ovogodišnjeg festivala u Berlinu.

Cena pojedinačnih ulaznica za projekcije u okviru manifestacije „Film 2018” u KCNS-u iznosiće 300 i 350 dinara.

Ceo program „Film 2018“ možete pogledati ovde

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja