„Филм 2018” од 26. фебруара до 7. марта у Културном центру Новог Сада

21/02/2018

 „Филм 2018” од 26. фебруара до 7. марта у Културном центру Новог Сада

 

 У Клубу „Трибина младих” Културног центра Новог Сада, у среду 21. фебруара 2018. године, одржана је конференција за новинаре на којој је представљен програм манифестације „Филм 2018”, која ће бити приређена у Културном центру Новог Сада поводом предстојећег овогодишњег ФЕСТ-a у Београду. На конференцији је говорио Ђорђе Каћански, уредник филмског програма КЦНС-а.

Каћански је нагласио да „Филм 2018” не представља део београдског ФЕСТ-а. На новосадском празнику филма који ће се  одржати од 26. фебруара до 7. марта, у биоскопској сали КЦНС-а биће приказано 19 дугометражних и четири краткометражна филма. Аутори краткометражних филмова су студенти Академије уметности.

Каћански је казао да се сви филмови, које ће новосадска публика видети на „Филму 2018”, приказују и на ФЕСТ-у, а међу тим филмовима је и неколико филмских остварења која су у трци за награду Оскар. Међу њима су: „Сквер” у шведско-немачко-француско-данској копродукцији, те амерички филмови „Облик воде” и „Три билборда испред Ебинга у Мисурију”. Фестивал у КЦНС-у биће отворен ремек-делом анимације из Данске „Невероватна прича џиновске крушке”.

– Одабир филмова које је за ову прилику сачинила екипа КЦНС-а изузетно је добар, а заслугом оснивача и наше филмске екипе можемо се похвалити изузетно квалитетном филмском опремом која гарантује квалитетну пројекцију – нагласио је Каћански.

У незваничном делу програма „Филм 2018” у КЦНС-у, у петак, 23. фебруара, предвиђена је пројекција освежене копије култног филма Жике Павловића „Кад будем мртав и бео” који је један од хитова овогодишњег фестивала у Берлину.

Цена појединачних улазница за пројекције у оквиру манифестације „Филм 2018” у КЦНС-у износиће 300 и 350 динара.

Цео програм „Филм 2018“ можете погледати овде

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања