Деманти: Саопштење поводом злонамерних коментара на рад Културног центра Новог Сада

07/09/2015

Саопштење поводом злонамерних коментара на рад Културног центра, директор Бојан Панаотовић саопштава:

Bojan Panaotović, direktor KCNS“ Скандалозна су саопштења у којима се небулозно и инфантилно закључује да се ја или установа на чијем сам челу залаже за протекторат или окупацију само зато што је у оквиру јавне дебате неки појединац изнео своје ЛИЧНЕ ставове о питању стања у коме се друштво налази. На сајту КЦНС, у вези са различитим акцијама, објављена су најразличитија писма и коментари у којима се често и најоштрије критикују неке акције или ставови које сам изнео. Сваком добронамерном човеку је јасно да објављивање коментара или подршке др Кршева поводом писма о реформи образовног система не значи да се Културни центрар или ја лично, слажем са сваком тезом и сваким ставом изнетим у том писму. Наравно да сам против окупације и протектората а сви који прате мој јавни рад већ две деценије веома добро то знају.
Очигледно је да злонамерни критичари нису могли да пронађу ништа лоше, мрачно и негативно у самом писму па су се „ухватили“ за коментар др Кршева. Пре само неколико седмица тврдили су да се у КЦНС „србује и лудује“ а сада кажу да подржавам окупацију. Треба да смисле и усагласе се, јесам ли великосрпски националиста или велеиздајник?
Да су пажљиво прочитали писмо видели би да се у њему позива на неопходност да наше младе треба учити о нашој славној историји и да се не сме прихватити матрица да смо геноцидно племе и светски парија, крив за све. Целокупно писмо одише духом да треба да се равноправно укључимо у светске процесе и ни у ком случају није на фону прихватања протектората и окупације. Уместо су да су се укључили у дебату и дали предлоге како да се побољша образовни систем, људи који упућују ове оцене нападају, вређају и конструишу.”

Нови Сад, 7.9.2015.
Бојан Панаотовић

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања