Deca štićenici CZSR odigrala predstavu “Mali Princ” mališanima MŠ “Isidor Bajić”

24/02/2014

Dečja predstava “Mali Princ”, koju su priredila deca štićenici Centra za socijalni rad u saradnji sa novosadskim Kulturnim centrom, izvedena je u Koncertnoj sali Muzičke škole “Isidor Bajić”.

Pred punom salom mališana sa roditeljima, deca iz novosadskog Centra za socijalni rad, pokazala su da poseduju zavidan talenat, iako do sada nisu imali iskustva na pozornici. Program su upotpunili i učenici Pevačkog odseka Muzičke škole, koji su izveli dečje opere “Ježeva kućica” i Medveđa ženidba”.

Saradnja između Muzičke škole “Isidor Bajić” i Kulturnog centra Novog Sada nastala je zahvaljući inicijativama profesorke Ane Kovačić i Ane Vrbaški, koja vodi kreativne radionice pri dnevnom boravku Centra za socijalni rad. Ana Kovačić je na predstavu dovela mališane iz muzičkog zabavišta, kako bi ih upoznala sa radom druge dece. Ona smatra da takav odnos može da probudi dečju kreativnost, iz koje može da nastane mnogo toga lepog i zanimljivog.

– Za decu koja pohađaju Muzičko zabavište, planom i programom je predviđeno da obilaze predstave, mjuzikle, opere i sve ono što u sebi podrazumeva kreativan rad i muziku. Na taj način ona uče i sama postaju kreativna. – kaže Kovačić.

Da su ovakva dešavanja zanimljiva najmlađima, dokazalo je to što su pokazali veliku zainteresovanost da i sami učestvuju u predstavi “Mali princ”. Profesorka Kovačić objasnila je da je međusobno upoznavanje mališana veoma bitan segment u njihovom odrastanju jer se tako jača samopouzdanje.

-Bitno je da oni vide kako nešto stvaraju druga deca. Roditelji čiji mališani dolaze i pohađaju Muzičku školu imaju viši nivo posvećenosti prema njima. S druge strane ovde imamo štićenike iz Centra za socijalni rad, kojima mnogo znači  pažnja druge dece, jer oni tako vide da se ne razlikuju od drugih. – kazala je Ana Kovačić, dodavši da uz malo truda i rada deca prave sjajne stvari jer su veoma kreativna bića.

Predstava Mali princ predstavlja nastavak saradnje između novosadskog Kulturnog centra i Centra za socijalni rad. Prethodnih godinu dana organizovan je čitav niz događaja, u kojima je Kulturni centar mališanima iz Centra za socijalni rad omogućio da uz igru i druženje, pronađu i razviju svoje talente.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cP5V1_raikU[/youtube]

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja