Деца штићеници ЦЗСР одиграла представу “Мали Принц” малишанима МШ “Исидор Бајић”

24/02/2014

Дечја представа “Мали Принц”, коју су приредила деца штићеници Центра за социјални рад у сарадњи са новосадским Културним центром, изведена је у Концертној сали Музичке школе „Исидор Бајић“.

Пред пуном салом малишана са родитељима, деца из новосадског Центра за социјални рад, показала су да поседују завидан таленат, иако до сада нису имали искуства на позорници. Програм су употпунили и ученици Певачког одсека Музичке школе, који су извели дечје опере „Јежева кућица“ и Медвеђа женидба“.

Сарадња између Музичке школе “Исидор Бајић” и Културног центра Новог Сада настала је захваљући иницијативама професорке Ане Ковачић и Ане Врбашки, која води креативне радионице при дневном боравку Центра за социјални рад. Ана Ковачић је на представу довела малишане из музичког забавишта, како би их упознала са радом друге деце. Она сматра да такав однос може да пробуди дечју креативност, из које може да настане много тога лепог и занимљивог.

– За децу која похађају Музичко забавиште, планом и програмом је предвиђено да обилазе представе, мјузикле, опере и све оно што у себи подразумева креативан рад и музику. На тај начин она уче и сама постају креативна. – каже Ковачић.

Да су оваква дешавања занимљива најмлађима, доказало је то што су показали велику заинтересованост да и сами учествују у представи „Мали принц“. Професорка Ковачић објаснила је да је међусобно упознавање малишана веома битан сегмент у њиховом одрастању јер се тако јача самопоуздање.

-Битно је да они виде како нешто стварају друга деца. Родитељи чији малишани долазе и похађају Музичку школу имају виши ниво посвећености према њима. С друге стране овде имамо штићенике из Центра за социјални рад, којима много значи  пажња друге деце, јер они тако виде да се не разликују од других. – казала је Ана Ковачић, додавши да уз мало труда и рада деца праве сјајне ствари јер су веома креативна бића.

Представа Мали принц представља наставак сарадње између новосадског Културног центра и Центра за социјални рад. Претходних годину дана организован је читав низ догађаја, у којима је Културни центар малишанима из Центра за социјални рад омогућио да уз игру и дружење, пронађу и развију своје таленте.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cP5V1_raikU[/youtube]

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања