„АПОСТОЛИ XXI ВЕКА – ИДИТЕ И НАУЧИТЕ СВЕ НАРОДЕ“- ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА И ПРЕДАВАЊЕ

04/04/2015

 

О животу православних заједница широм света

 

 

Изложба фотографија “Апостоли XXI века- идите и научите све народе” свечано је отворена на Трибини младих Културног центра Новог Сада. Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“, члан Мисионарског одељења при Архијерејском Синоду Српске Православне Цркве, организовао је ову  изложбу са благословом Преосвећеног Епископа новосадског и бачког Г. Иринеја, како би се посетиоци упознали са православљем широм  света.

Новосађани су уз стручно објашњење и вођење кроз изложбу видели фотографије и чули појединости из живота људи који се труде да наставе апостолско служење и данас у 21. веку. Кроз стручно објашњење посетиоце је водио Станоје Станковић који је један од организатора изложбе.

–Желимо да људи у Србији упознају мисију цркве и да им се на тај начин пренесе порука да Православна Црква наставља да испуњава заповести у мисији. Православље је вера за све народе, и сви имају право на њу – рекао је Станковић.

Изложба је посвећена спољашњој мисији Православне Цркве, а фотографије показују живот православних заједница у земљама где Православна Црква тек почиње да живи и где Православље тек почиње да се проповеда: Пакистан, Филипини, Обала Слоноваче, Јужна Кореја, Тајланд, Јужноафричка република, Индонезија, Индија, Тува…

Ова поставка се приказује по први пут, а организатори најављују да ће изложба путовати по Србији, како би се људи упознали и стекли сазнања о апостолима који представљају Православље широм света. Осим поставке, било је одржано и предавање о савременој спољашњој мисији Цркве.

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DiBtcWbWIIM[/youtube]

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xUWtkHbrhl0[/youtube]

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања