event_note Koncert
27.05.2016 - 27.05.2016 access_time 20.00

Ženski hor Sveti Stefan Dečanski u Gradskoj kući

location_on Druga lokacija: Gradska kuća, svečana sala
event_note Koncert
27.05.2016 - 27.05.2016 access_time 20.00

Ženski hor Sveti Stefan Dečanski u Gradskoj kući

location_on Druga lokacija: Gradska kuća, svečana sala

Hor Sveti Stefan plakat

 

Ženski hor SVETI STEFAN DEČANSKI nastupiće u Svečanoj sali Gradske kuće u petak 27. maja u 20 časova. Koncert je deo ciklusa „Ozvučavanja“. Ulaz je besplatan.

Hor „Sveti Stefan Dečanski“ je osnovan  1987. godine u Novom Sadu kao crkveni hor, da bi tokom godina prerastao u jedan od najboljih i najcenjenijih horova Srbije, čiji repertoar obuhvata i duhovnu i svetovnu muziku na raznim jezicima.

Čine ga uglavnom mladi ljudi, profesionalni muzičari i amateri sa horskim iskustvom. Iako ostaju dosledni svome najdubljem uverenju da crkvenu muziku treba uvek iznova vraćati u kontekst bogosluženja, kome od iskona jedino i pripada, članovi ovog ansambla često priređuju i koncerte duhovne horske muzike u zemlji i inostranstvu.

Hor je član velike asocijacije Europa Cantat, čije festivale i radionice redovno pohađa. Neguje intenzivnu saradnju i kontakte sa brojnim horovima i dirigentima širom Evrope, Amerike i Rusije, kao i sa najznačajnijim srpskim institucijama od nacionalnog značaja (Matica srpska, Galerija Matice srpske, Narodni muzej u Beogradu, SANU itd.)

Repertoar čine dela duhovne muzike od 13. veka do savremenih autora, obrade srpskih narodnih pesama, kao i svetovna horska muzika na raznim jezicima.

Više o programu

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja