event_note Концерт
27.05.2016 - 27.05.2016 access_time 20.00

Женски хор Свети Стефан Дечански у Градској кући

location_on Друга локација: Градска кућа, свечана сала
event_note Концерт
27.05.2016 - 27.05.2016 access_time 20.00

Женски хор Свети Стефан Дечански у Градској кући

location_on Друга локација: Градска кућа, свечана сала

Hor Sveti Stefan plakat

 

Женски хор СВЕТИ СТЕФАН ДЕЧАНСКИ наступиће у Свечаној сали Градске куће у петак 27. маја у 20 часова. Концерт је део циклуса „Озвучавања“. Улаз је бесплатан.

Хор „Свети Стефан Дечански“ је основан  1987. године у Новом Саду као црквени хор, да би током година прерастао у један од најбољих и најцењенијих хорова Србије, чији репертоар обухвата и духовну и световну музику на разним језицима.

Чине га углавном млади људи, професионални музичари и аматери са хорским искуством. Иако остају доследни своме најдубљем уверењу да црквену музику треба увек изнова враћати у контекст богослужења, коме од искона једино и припада, чланови овог ансамбла често приређују и концерте духовне хорске музике у земљи и иностранству.

Хор је члан велике асоцијације Europa Cantat, чије фестивале и радионице редовно похађа. Негује интензивну сарадњу и контакте са бројним хоровима и диригентима широм Европе, Америке и Русије, као и са најзначајнијим српским институцијама од националног значаја (Матица српска, Галерија Матице српске, Народни музеј у Београду, САНУ итд.)

Репертоар чине дела духовне музике од 13. века до савремених аутора, обраде српских народних песама, као и световна хорска музика на разним језицима.

Више о програму

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања