event_note Концерт
13.01.2018 - 13.01.2018 access_time 23:00

Време је за прославу нове 7526. године!

location_on Трибина младих
event_note Концерт
13.01.2018 - 13.01.2018 access_time 23:00

Време је за прославу нове 7526. године!

location_on Трибина младих

Време је за прославу нове 7526. године!

 

Сара Ренар и Ана Ћурчин стижу у Културни центар Новог Сада!

 

У Културном центру Новог Сада (Католичка порта 5), у Клубу „Трибина младих“, 13. јануара од 23 часа наступиће две тренутно најактуелније кантауторке из региона, Сара Ренар (Загреб, Хрватска) и Ана Ћурчин (Београд, Србија). Улаз је слободан.

Као увертира за 2021. годину када ће Нови Сад постати Европска престоница културе, Фондација Нови Сад 2021 почиње са грађењем капацитета дочека две Нове године, као будућих термина свечаног отварања и затварања године кад ће Нови Сад понети титулу.  Новосађани и њихови гости ће 13. јануара дочекати 7526. годину на више од 21 култне локације међу којима су културна, административна, пословна и образовна здања, као и угоститељски објекти, а извођачи најразличитијих жанрова наступиће на потпуно неочекиваним местима.

Једна од локација на којој ће Фондација Нови Сад 2021 прославити дочек 7526. године је и Културни центар Новог Сада, институција изузетне традиције у којој се већ шест година одржава фестивал Поезика који промовише интеркултурни дијалог у региону кроз музику и уметност. Захваљујући заједничкој визији, да је Нови Сад град истинске интеркултуралности, остварена је сарадња Фондације Нови Сад 2021 и фестивала Поезика. Овом приликом имамо част да публику Новог Сада позовемо на два изузетна концерта 13. јануара у ноћи дочека 7256. године.

Сара Ренар је млада регионална звезда, до сада је објавила 3 студијска албума “Ђеца”, “Јесен” и “Тишина”, као и концептуално уживо одсвирано студијско остварење “Гђе повлачиш црту”. Освојила је престижну награду „Porin“, 2015. године за ЕП „Јесен“. Њен трећи студијски албум под именом „Тишина“ је проглашен издањем године у бројним медијима и номинован је за награду IMPALA – Европски албум године. Сара је поред тога што је постала љубимица публике позната и по томе што је јако цењена у кругу колега који је често позивају као посебну гошћу на својим концертима попут Дарка Рундека и Зорана Предина.

Ана Ћурчин је кантауторка рођена у Багдаду, одрасла у Москви, а која последњих година живи и ради у Београду. Њена музика је нежна, тиха и мелодична, ритмична, лелуја кроз инди-рок и фолк и комуницира са амбијентом и блузом. Ана активно свира од децембра 2012. године, наступа самостално или са бендом, а њену музику публика је могла да чује у Србији, региону и широм Европе. Учествовала је на престижном Waves фестивалу у Бечу, као и на фестивалу MENT у Љубљани. Почетком 2015. године отворила је нову сезону концерата у легендарном Студију 6 Радио Београда и представила публици нови бенд. У јануару 2016. године, Ана Ћурчин објавила је свој први студијски албум под називом ”Sketches of Belonging”. Велику пажњу јавности Ана Ћурчин изазвала је сарадњом с традиционалним ансамблом „Коло“ и песмом „Ластавице, ласто“, која је објављена крајем лета прошле године.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања