event_note Изложба
04.07.2017 - 04.07.2017 access_time 20.00

Сусрет са уметницима – Нови Сад Опен Арт

location_on Трибина младих
event_note Изложба
04.07.2017 - 04.07.2017 access_time 20.00

Сусрет са уметницима – Нови Сад Опен Арт

location_on Трибина младих

Настављајући у ритму програмског развијања, у оквиру уводног дела манифестације Нови Сад Опен Арт, 4. јула у Клубу „Трибина младих“ у 20 часова представиће се три млада уметника из Француске, који су се својим досадашњим стваралаштвом укључили у француску уметничку сцену.

Кроз неформалан разговор уметници ће испричати своја искуства, али и дати савет српским уметницима који желе да своју каријеру развију и у иностранству. Источна Европа инспирисала је сву тројицу уметника, а гостовањем на овој уметничкој манифестацији упутиће нашу публику у резултате активних истраживања савремених друштвених појава и експеримената који су пратили истраживања. Посетиоци ће имати прилику и да погледају радове ових младих уметника. Добро дошли!

За сву тројицу заједнички је аутоматизам у уметничком истраживању, којег бирају у циљу најбољег представљања сопственог односа према уметничком стварању. Појам аутоматизма подразумева аутономију, слободу и најмање могуће контролисан потез, тренутак  истинског препуштања несвесним и инстиктивним поребама за изразом. Активну улогу уметника у критици савременог друштва и ангажовано уметничко стварање укључују интерактиван однос посматрача и публике, која је и сама део тог истог друштва.

Сваки од ове тројице уметника, који су рођени истих, 90-их година у Француској, на себи својствен уметнички начин приступа креативном тренутку стварања и нуди својствен одговор.

Ауторски пројекат Дани Отворене Уметности у Новом Саду (НОА) одржава се ове године четврти пут у организацији Културног центра Нови Сад. Сваке године ауторке пројекта представљају нове програмске идеје у циљу промоције уметника млађе генерације.  До сада, реализоване су разне групне изложбе, тематске трибине, ликовни сусрети уметника, креативне ликовне радионице за децу, хуманитарне аукције, уметничке шетње на отвореном, сликање уживо и слично.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања