event_note Pesničko veče
19.10.2013 access_time 17.30 sati

Stihom govorim – promocija knjige

location_on Tribina mladih
event_note Pesničko veče
19.10.2013 access_time 17.30 sati

Stihom govorim – promocija knjige

location_on Tribina mladih

PROMOCIJA KNJIGE

 

GRUPA AUTORA

STIHOM GOVORIM 2

*Knjiga poezije autora iz ex-YU

(Izdavač: Međunarodno udruženje književnih i likovnih stvaralaca

Stihom govorim“, Bijelo Polje, 2013)

                                                                                           

Stihom govorim

 

Učestvuje:

Veći broj  autora zastupljenih u knjizi „STIHOM GOVORIM 2

 

 

Subota, 19. oktobar 2013, 17,30 sati

Kulturni centar Novog Sada

IIsprat, sala “Tribinamladih”, Katolička porta 5


 

O knjizi

Izdavač knjige je Međunarodno udruženje književnih i likovnih stvaralaca ,,Stihom govorim’’, Bijelo Polje, CG (koje funkcioniše kao nevladina organizacija), a nastalo je pošto je Slobodan Zoran Obradović iz Bijeloga Polja formirao fejsbuk grupu ,,Veliki i mali’’.

Urednik knjige je književnik Slobodan Zoran Obradović, a recenzenti su: Peko Laličić, master menadžmenta, književnik i član Udruženja književnika Srbije i Ana Hranisavljević, master filolog.

Moto knjige je borba protiv predrasuda, diskriminacije i otuđenosti sa ciljem da podseti da čovek uvek treba da bude čovek, što znači (kako navodi inicijator ideje Slobodan Zoran Obradović) da bude bez predrasuda, što predstavlja i prvi korak ka istinskoj slobodi.

Prošle, 2012. Godine, 1. juna, u Novom Sadu (u KCNS) je promovisana prva knjiga ,,Stihom govorim’’, a 2. juna u Kući Đure Jakšića u Beogradu i u julu u Bijelom Polju.

Promocija ove, druge knjige, istog naslova obavljena je jula ove godine u Bijelom Polju i Podgorici. Pored Novog Sada, za sada je sigurno da će knjiga biti promovisana i u Beogradu, a u toku su pregovori da bude promovisana i u još nekoliko mesta u Srbiji i u Zagrebu. Knjiga je naišla na lep prijem kod čitalaca, a stigla je na nekoliko kontinenata i u brojne biblioteke širom Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Za 2014. godinu je planirano objavljivanje i treće knjige, a Udruženje ,,Stihom govorim’’ je već raspisalo Prvi međunarodni književni konkurs za decu pod nazivom ,,Kraljevstvo bijelih rada’’.

Komentari

Dushka Dunja Gievska Dushka Dunja Gievska

ZELIM USPESNU I BOGATU PROMOCIJA, ONAKVU KAKVU ZNAMO DA NAPRAVIMO MI VELIKI I MALI STIHOM GOVORECI. POZDRAV ZA SVE UCESNIKE !!!

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja