event_note Песничко вече
19.10.2013 access_time 17.30 сати

Стихом говорим – промоција књиге

location_on Трибина младих
event_note Песничко вече
19.10.2013 access_time 17.30 сати

Стихом говорим – промоција књиге

location_on Трибина младих

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ

 

ГРУПА АУТОРА

СТИХОМ ГОВОРИМ 2

*Књига поезије аутора из ex-YU

(Издавач: Међународно удружење књижевних и ликовних стваралаца

Стихом говорим“, Бијело Поље, 2013)

                                                                                           

Stihom govorim

 

Учествује:

Већи број  аутора заступљених у књизи „СТИХОМ ГОВОРИМ 2

 

 

Субота, 19. октобар 2013, 17,30 сати

Културни центар Новог Сада

IIспрат, сала “Трибинамладих”, Католичка порта 5


 

О књизи

Издавач књиге је Међународно удружење књижевних и ликовних стваралаца ,,Стихом говорим’’, Бијело Поље, ЦГ (које функционише као невладина организација), а настало је пошто је Слободан Зоран Обрадовић из Бијелога Поља формирао фејсбук групу ,,Велики и мали’’.

Уредник књиге је књижевник Слободан Зоран Обрадовић, а рецензенти су: Пеко Лаличић, мастер менаџмента, књижевник и члан Удружења књижевника Србије и Ана Хранисављевић, мастер филолог.

Мото књиге је борба против предрасуда, дискриминације и отуђености са циљем да подсети да човек увек треба да буде човек, што значи (како наводи иницијатор идеје Слободан Зоран Обрадовић) да буде без предрасуда, што представља и први корак ка истинској слободи.

Прошле, 2012. Године, 1. јуна, у Новом Саду (у КЦНС) је промовисана прва књига ,,Стихом говорим’’, а 2. јуна у Кући Ђуре Јакшића у Београду и у јулу у Бијелом Пољу.

Промоција ове, друге књиге, истог наслова обављена је јула ове године у Бијелом Пољу и Подгорици. Поред Новог Сада, за сада је сигурно да ће књига бити промовисана и у Београду, а у току су преговори да буде промовисана и у још неколико места у Србији и у Загребу. Књига је наишла на леп пријем код читалаца, а стигла је на неколико континената и у бројне библиотеке широм Србије, Црне Горе, Хрватске, Македоније, Босне и Херцеговине и Словеније.

За 2014. годину је планирано објављивање и треће књиге, а Удружење ,,Стихом говорим’’ је већ расписало Први међународни књижевни конкурс за децу под називом ,,Краљевство бијелих рада’’.

Коментари

Dushka Dunja Gievska Dushka Dunja Gievska

ZELIM USPESNU I BOGATU PROMOCIJA, ONAKVU KAKVU ZNAMO DA NAPRAVIMO MI VELIKI I MALI STIHOM GOVORECI. POZDRAV ZA SVE UCESNIKE !!!

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања