Социјалне вештине (Психополис)

Тип најаве: Трибине
Датум: 31/10/2013
Време: 20 сати
Локација: Трибина младих

 

СОЦИЈАЛНЕ ВЕШТИНЕ

Социјалне вештине (Психополис)

Говори:

др Зоран Миливојевић, психотерапеут

 

Трибина се организује поводом управо објављене књиге

СОЦИЈАЛНЕ ВЕШТИНЕ

*Како оптимално бити са собом и са другима у данашњем свету аутора Ерика Адлера коју ће посетиоци моћи да купе по промотивној цени.

 

О теми:

На трибини ће, између осталог,  бити речи о томе

  • Шта су социјалне компетенције и зашто су данас социјалне вештине кључ успеха?
  • Зашто живимо све лошије иако се толико трудимо да живимо боље?
  • Како то да у комуникацијском друштву расте број усамљених?
  • Да ли одраста најнеслободнија генерација свих времена?
  • Зашто је узор старомодна реч и где су нестали узори?

О књизи:

На питање шта су социјалне вештине и зашто су оне данас кључ успеха одговор Ерика Адлера је да је то способност појединца да се оптимално снађе како са самим собом, тако и са сопственим окружењем. Социјалне компетенције су кључни фактор за живот испуњен задовољством и успехом, а њихов недостатак води у изолацију из друштвеног живота. Аутор анализира пет разлога због којих живимо све лошије, иако се толико много трудимо да живимо боље, али и предлаже конкретна решења.

Зашто је недостатак ауторитета подједнако штетан као и претерани ауторитет? Да ли одраста најнеслободнија генерација свих времена? Да ли су друштвене мреже нова “трећа” домовина? Како се одрастање без брата или сестре одражава на социјалне компетенције? Где су нестала срећна деца у правом смислу те речи? Ипак, порука аутора је да друштво још увек може да се спаси и да је промена могућа уколико радимо на себи.

Ерик Адлер је водећи тренер, аутор и предавач у области развијања личних и социјалних компетенција, саветује врхунске политичаре, спортисте, менаџере у Аустрији и Немачкој, развио је и сопствени метод развијања личних и социјалних вештина који унапређују личност. 

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language