event_note Ciklus
20.06.2013 access_time 19.30

GDE GREŠIMO U VASPITANJU? – Tinejdžeri razmažene generacije

Ciklus: PSIHOPOLIS
location_on Tribina mladih
event_note Ciklus
20.06.2013 access_time 19.30

GDE GREŠIMO U VASPITANJU? – Tinejdžeri razmažene generacije

Ciklus: PSIHOPOLIS
location_on Tribina mladih

Govoriće:

 

Maja Stoparić, psihoterapeut i psiholog

dr Zoran Milivojević, psihotera­peut.

 

Zašto mnogi roditelji insistiraju na pokazivanju ljubavi a izbegavaju diciplinovanje dece i koje su štete ovog modela vaspitanja? Kako dosledno razlikovati ljubav i vaspitanje? Zbog kojih novih istraživanja moramo promeniti naše razmišljanje o deci i zašto je razmaživanje najveća opasnost za decu današnjice?

Dr ZORAN MILIVOJEVIĆ je psihoterapeut s dugogodišnjom praksom u individualnoj, partnerskoj i grupnoj terapiji. Prvi je u istočnoj Evropi stekao najviši stepen internacio­nalnog supervizora i edukatora Međunarodnog udruženja za transakcionu analizu (ITAA), kao i Evropske asocijacije za transakcionu analizu (EATA). Izabrani je među­narodni predavač na Univerzitetu Sigmund Frojd u Beču, supervizor u Centru za lečenje zavisnosti od zabranjenih droga Psihijatrijske klinike u Ljubljani, član Predsedništva Psihi­jatrij­ske sekcije Srpskog lekarskog društva i predsednik Predsedništva Saveza društava psihoterapeuta Srbije, stručni direktor Psihopolis instituta, Novi Sad, predsed­nik je TA Centra – Asocijacije transakcionih analitičara Srbije.

Autor je nekoliko izvanrednih udžbenika i knjiga od kojih se izdvajaju knjige: EMOCIJE – Psihoterapija i razumevanje emocija objavljena u dva izdanja i osam štampanja (Psihopolis, 2007), zatim već kultna knjiga FORMULE LJUBAVI – Kako ne upropastiti sopstveni život tražeći pravu ljubav (dva izdanja i dvanaest štampanja, Psihopolis, 2008),  IGRE KOJE IGRAJU NARKOMANI – Transakciona analiza problematičnog uzima­nja droga u dva štampanja  (2007). Zajedno sa nekoliko slovenačkih kolega je objavio veoma praktičan i bogato ilustrovan priručnik  MALA KNJIGA ZA VELIKE RODITELJE  – Priručnik za vaspitavanje dece (2004), koja je u Sloveniji pravi  hit među knjigama  o vaspitanju dece u kojoj je predstavljen Milivojevićev „mercedes model“ koji roditeljima i vaspita­čima pomaže da pronađu balans u vaspitanju dece. Slovenačko izdanje doživelo je više izdanja, a i Psihopolis je od prvog izdanja 2007. objavio još nekoliko izdanja. U najnovijoj knjizi ULOVITI LJUBAV (2011) sabrane su zapažene kolumne o ljubavi i odnosima koje Milivojević već nekoliko godina kontinuirano objavljuje u dnevnom listu Politika.

Na slovenačkom jeziku, osim Male knjige za velike starše, objavljene su i knjige Emocije – Razumevanje čustev v psihoterapiji (Psihopolis, 2008), Formule ljubezni (Mladinska knjiga, Ljubljana, 2009), a iste knjige imaju i svoja izdanja u Hrvatskoj: Formule ljubavi (Mozaik knjiga, Zagreb, 2009), Emocije (Mozaik knjiga, Zagreb, 2010) i Mala knjiga za velike roditelje ( Znanje, Zagreb, 2009).

Na osnovu Milivojevićeve originalne i jedinstvene teorije emocija objavljene u njegovoj isto­­ime­noj knjizi, Institut za kriminologiju Pravnog fakulteta u Ljubljani objavio je priru­čnik  Znanje o emocijama za manje nasilja u školama (urednik dr Mitja Muršić, Ljubljana, 2011). Uz podršku Ministarstva za školstvo i sport priručnik je distribuiran svim školama u Sloveniji.

Originalnost autorove misli uvrstila ga je u grupu svetskih autoriteta okupljenih oko projekta Svetska knjiga o ljubavi (The World Book of Love).

Koautor je u udžbeniku Psihijatrija dr Dušana Kecmanovića (1989), kao i u knjigama prof. dr Ljubomira Erića: Psihoterapija (Psihopolis, 2010), Seksualne disfunkcije i Psihodina­mika psihoterapije.

Međunarodni je predavač koji je imao predavanja, radionice ili na drugi način prezenti­rao na brojnim međunarodnim kongresima, seminarima i simpozijumima uglavnom u evropskim zemljama, ali i u Kanadi i Australiji.

Radi u privatnoj praksi. Živi i radi u Novom Sadu i Ljubljani.

 

 VAŽNA NAPOMENA! Molimo Vas da obratite pažnju na to da će ova tribina  iznimno biti održana pretposlednjeg četvrtka u mesecu, tj. 20. juna, a ne kako smo uobičajili da se družimo poslednjeg četvrtka u mesecu! Inače, sa ovom tribinom završavamo ovaj ciklus, a na jesen nastavljamo sa mesečnim druženjima u Kulturnom centru Novog Sada.

 

Kulturni centar Novog Sada, Katolička porta 5/II

Ulaz slobodan.

 

Posetioci će i ovoga puta sa značajnim popustom  moći kupiti vredna Psihopolisova izdanja o vaspitanju dece i porodičnim odnosima  http://www.psihopolis.edu.rs/

 

Dođite, povedite i prijatelje da provedemo još jedno zanimljivo  i pametno veče!

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja