event_note Циклус
20.06.2013 access_time 19.30

ГДЕ ГРЕШИМО У ВАСПИТАЊУ? – Тинејџери размажене генерације

Циклус: ПСИХОПОЛИС
location_on Трибина младих
event_note Циклус
20.06.2013 access_time 19.30

ГДЕ ГРЕШИМО У ВАСПИТАЊУ? – Тинејџери размажене генерације

Циклус: ПСИХОПОЛИС
location_on Трибина младих

Говориће:

 

Маја Стопарић, психотерапеут и психолог

др Зоран Миливојевић, психотера­пеут.

 

Зашто многи родитељи инсистирају на показивању љубави а избегавају дициплиновање деце и које су штете овог модела васпитања? Како доследно разликовати љубав и васпитање? Због којих нових истраживања морамо променити наше размишљање о деци и зашто је размаживање највећа опасност за децу данашњице?

Др ЗОРАН МИЛИВОЈЕВИЋ је психотерапеут с дугогодишњом праксом у индивидуалној, партнерској и групној терапији. Први је у источној Европи стекао највиши степен интернацио­налног супервизора и едукатора Међународног удружења за трансакциону анализу (ИТАА), као и Европске асоцијације за трансакциону анализу (ЕАТА). Изабрани је међу­народни предавач на Универзитету Сигмунд Фројд у Бечу, супервизор у Центру за лечење зависности од забрањених дрога Психијатријске клинике у Љубљани, члан Председништва Психи­јатриј­ске секције Српског лекарског друштва и председник Председништва Савеза друштава психотерапеута Србије, стручни директор Psihopolis instituta, Нови Сад, председ­ник је ТА Центра – Асоцијације трансакционих аналитичара Србије.

Аутор је неколико изванредних уџбеника и књига од којих се издвајају књиге: ЕМОЦИЈЕ – Психотерапија и разумевање емоција објављена у два издања и осам штампања (Psihopolis, 2007), затим већ култна књига ФОРМУЛЕ ЉУБАВИ – Како не упропастити сопствени живот тражећи праву љубав (два издања и дванаест штампања, Psihopolis, 2008),  ИГРЕ КОЈЕ ИГРАЈУ НАРКОМАНИ – Трансакциона анализа проблематичног узима­ња дрога у два штампања  (2007). Заједно са неколико словеначких колега је објавио веома практичан и богато илустрован приручник  МАЛА КЊИГА ЗА ВЕЛИКЕ РОДИТЕЉЕ  – Приручник за васпитавање деце (2004), која је у Словенији прави  хит међу књигама  о васпитању деце у којој је представљен Миливојевићев „мерцедес модел“ који родитељима и васпита­чима помаже да пронађу баланс у васпитању деце. Словеначко издање доживело је више издања, а и Psihopolis је од првог издања 2007. објавио још неколико издања. У најновијој књизи УЛОВИТИ ЉУБАВ (2011) сабране су запажене колумне о љубави и односима које Миливојевић већ неколико година континуирано објављује у дневном листу Политика.

На словеначком језику, осим Male knjige za velike starše, објављене су и књиге Emocije – Razumevanje čustev v psihoterapiji (Psihopolis, 2008), Formule lјubezni (Младинска књига, Љубљана, 2009), а исте књиге имају и своја издања у Хрватској: Formule lјubavi (Мозаик књига, Загреб, 2009), Emocije (Мозаик књига, Загреб, 2010) и Mala knjiga za velike roditelјe ( Знање, Загреб, 2009).

На основу Миливојевићеве оригиналне и јединствене теорије емоција објављене у његовој исто­­име­ној књизи, Институт за криминологију Правног факултета у Љубљани објавио је приру­чник  Знање о емоцијама за мање насиља у школама (уредник др Митја Муршић, Љубљана, 2011). Уз подршку Министарства за школство и спорт приручник је дистрибуиран свим школама у Словенији.

Оригиналност ауторове мисли уврстила га је у групу светских ауторитета окупљених око пројекта Светска књига о љубави (The World Book of Love).

Коаутор је у уџбенику Психијатрија др Душана Кецмановића (1989), као и у књигама проф. др Љубомира Ерића: Психотерапија (Psihopolis, 2010), Сексуалне дисфункције и Психодина­мика психотерапије.

Међународни је предавач који је имао предавања, радионице или на други начин презенти­рао на бројним међународним конгресима, семинарима и симпозијумима углавном у европским земљама, али и у Канади и Аустралији.

Ради у приватној пракси. Живи и ради у Новом Саду и Љубљани.

 

 ВАЖНА НАПОМЕНА! Молимо Вас да обратите пажњу на то да ће ова трибина  изнимно бити одржана претпоследњег четвртка у месецу, тј. 20. јуна, а не како смо уобичајили да се дружимо последњег четвртка у месецу! Иначе, са овом трибином завршавамо овај циклус, а на јесен настављамо са месечним дружењима у Културном центру Новог Сада.

 

Културни центар Новог Сада, Католичка порта 5/II

Улаз слободан.

 

Посетиоци ће и овога пута са значајним попустом  моћи купити вредна Психополисова издања о васпитању деце и породичним односима  http://www.psihopolis.edu.rs/

 

Дођите, поведите и пријатеље да проведемо још једно занимљиво  и паметно вече!

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања