event_note Песничко вече
26.11.2019 - 26.11.2019 access_time 20:30

Промоција Форума младих писаца из Подгорице 26. новембра у КЦНС

location_on Трибина младих
event_note Песничко вече
26.11.2019 - 26.11.2019 access_time 20:30

Промоција Форума младих писаца из Подгорице 26. новембра у КЦНС

location_on Трибина младих

Песници Форума младих писаца из Подгорице представиће се новосадској публици у уторак, 26. новембра у 20:30, у клубу „Трибина младих“ Културног центра Ноовог Сада. Свој опус представиће три млада аутора: Јана Радичевић, Никола Ћорац и Милена Радевић. Програм води новосадски песник Бојан Самсон.

 

Форум младих писаца основан је у фебруару 2015. године у КИЦ „Будо Томовић“ у Подгорици, не као литерарна секција, већ књижевна група младих аутора на чијим се окупљањима читају и коментаришу радови, размењују информације о конкурсима и другим књижевним темама. Након пет година континуираног рада, пет заједничких зборника, две објављене и две најављене самосталне збирке код важних издавача поезије у земљи и региону, три регионалне награде и једне међународне резиденције, те небројених групних и индивидуалних наступа по Црној Гори, Форум младих писаца је група чији се аутори већ истичу као нови и важни гласови у црногорској књижевности.

 

Јана Радичевић рођена је 1997. у Подгорици. Студенткиња је Германистике на Филолошком факултету у Никшићу. Освојила је другу награду на конкурсу Улазница 2017. за циклус песама „Мегалодон Лантимос“. Једна је од финалиста 33. Фестивала младих песника у Зајечару, 46. Ратковићевих вечери поезије у Бијелом Пољу и 22. поетског конкурса Десанка Максимовић у Ваљеву. Поезија јој је објављена у зборницима Расположени за птице, Или је већ неко то испланирао, Рукописи 40, Рукописи 41, Рјешење загонетке, Беспомоћне ријечи, као и у књижевним часописима СЦРИПТ, ВЕСНА, АРС и на порталу Strane.ba. Члан је Форума младих писаца. Прва збирка поезије „Ако кажем може постати истина“ објављена јој је у издању „Партизанске књиге“.

Никола Ћорац рођен је 1991. у Подгорици. Студира Црногорски језик и јужнословенску књижевност на Филолошком факултету у Никшићу. Песме су му објављене у зборницима Расположени за птице, Или је већ неко то испланирао, Рјешење загонетке, Беспомоћне ријечи, као и у неколико црногорских и регионалних књижевних часописа, између осталих у часопису АРС  (1-2/ 2019) и студентском листу ВЕСНА (бр. 15). Његова поезија нашла се у избору арт фестивала ПАФ – конкурс за поезију. Један је од финалиста 34. Фестивала младих песника у Зајечару и 49. Ратковићевих вечери поезије у Бијелом Пољу, где је његов рукопис награђен трећом наградом за песнике до 27 година. Члан је Форума младих писаца.

Милена Радевић рођена је 1998. у Подгорици. Студенткиња је Филолошког факултета у Никшићу, смер Француски језик и књижевност. Поезија јој је објављена у зборницима: Расположени за птице, Или је неко то већ испланирао, Рјешење загонетке, Беспомоћне ријечи и часопису SCRIPT. Члан је Форума младих писаца.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања